Sessies op 8 oktober, 5 en 26 november

Energie Event vervangen door Energie webinars

Glastuinbouw Nederland organiseert dit najaar in samenwerking met Delphy en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw een serie webinars. Het eerste Energie-webinar staat gepland voor 8 oktober en gaat over LED-belichting. Later dit jaar volgen er nog twee webinars over energie in de glastuinbouw.

De online bijeenkomst vervangt het jaarlijkse Energie Event van Kas als Energiebron. Ook soortgelijke events voor plantgezondheid en water vinden plaats in de vorm van webinars. De workshops zijn bedoeld voor telers, beleidsmakers, leveranciers en andere betrokkenen bij de glastuinbouw.

Update van onderzoek
Een subsidieregeling voor LED-belichting is in de maak, maar met welk spectrum kunnen telers hun gewas optimaal belichten? Het eerste webinar geeft antwoord op vragen als: hoe teel je met LED’s en kan belichten op assimilatenbalans? De onderzoekers gaan in op deze aspecten op basis van de vele onderzoeken die momenteel lopen.

Gespreksleider is Dennis Medema, beleidsspecialist Energie bij Glastuinbouw Nederland. Sprekers zijn: Anja Dieleman of Kees Weerheim (Wageningen University & Research), Sander Hogewoning (Plant Lighting) en Lisanne Schuddebeurs (Delphy). De opening wordt verzorgd door Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland.

Het webinar vindt plaats donderdag 8 oktober en duurt van 15:30 uur tot 16:45 uur. 

Overige webinars Energie
Later dit jaar staan er nog twee webinars Energie op de agenda. Op donderdag 5 november (15:30 uur) is het onderwerp: Op weg naar een fossielvrije kas. Gespreksleider is dan beleidsspecialist Energie Robert Solleveld van Glastuinbouw Nederland. Aan bod komen deze middag vragen als: Wat leren we uit de onderzoeken naar fossielvrije kassen? En is bijvoorbeeld het terugwinnen van latente warmte al interessant?

Drie weken later (donderdag 26 november 15:30 uur) is Piet Broekharst namens Glastuinbouw Nederland gespreksleider van het webinar met als thema: Hoe zuinig CO2 te doseren en met welke bronnen? In dit webinar krijgen telers een beeld hoe er zuinig CO2 kan worden gedoseerd en aan welke nieuwe CO2 bronnen wordt gewerkt.

Klik hier voor voor meer informatie of om je aan te melden voor een webinar. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven