Boeren en tuinders nemen met eigen Troonrede voorschot op Prinsjesdag

Morgen wordt de Troonrede voorgelezen door Koning Willem-Alexander. Boeren en tuinders deden dat zaterdag 12 september al, in de Land- en Tuinbouw Troonrede van LTO Nederland.

De agrarische ondernemers spraken zich uit over hun toekomst, wat ze van de politiek verlangen en wat de samenleving van hen mag verwachten: een uitgestoken hand om samen te werken aan een vitale en duurzame agrarische sector.

De agrarische sector stond het afgelopen jaar in het middelpunt van de aandacht van de Nederlandse samenleving. De aandacht ging vaak uit naar de bedreigingen voor het voortbestaan van de Nederlandse land- en tuinbouw. Maar de sector bruist ook van de energie voor een invulling van de toekomst die boeren en tuinders perspectief biedt. Daarvoor is steun van de politiek en de samenleving nodig. In de Troonrede doet de agrarische sector die oproep.

Voor ons land
"We ondernemen voor ons allemaal. Voor de zekerheid van voedsel op ons bord en groen in ons leven. En voor onze omgeving. Nederland is een dichtbevolkte, maar vruchtbare delta waar we zuinig op moeten zijn. Als hoeders van het landelijk gebied leveren we daar graag een bijdrage aan. Veel oplossingen voor ons land beginnen bij boeren en tuinders", schrijft LTO.

De afgelopen weken deelden ondernemers hun verhaal via sociale media om aandacht te vragen #vooronsland. De mooiste posts zijn verzameld op www.vooronsland.nl. De Troonrede bouwt daarop voort in de aanloop naar Prinsjesdag. 

De troonrede is hier te lezen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.