ErfGoed start online grow academy

ErfGoed gaat in samenwerking met Delphy online sessies verzorgen over het optimaal gebruik van de teeltvloer. Eerder dit jaar bestond de volledige leergang uit twee dagen waarin theorie en praktijk elkaar afwisselden. Volgens algemeen directeur Hugo Paans van ErfGoed is er vanwege veiligheidsredenen gekozen om voorlopig online verder te gaan.
 
Om deelnemers de gelegenheid te geven de lesstof zo goed mogelijk in zich op te nemen en toe te kunnen passen, is er gekozen voor meerdere, korte digitale sessies van elk anderhalf uur. Ook is de lesstof onderverdeeld in verschillende levels. Elk level bestaat uit twee online sessies. Directeur Hugo Paans: “De sessies worden gegeven door twee experts van Delphy en gaan op het basisniveau vooral over bemesting en water. In een aantal vervolgsessies wordt onder andere aandacht gegeven aan de precieze sturing van het microklimaat en de beste teeltplanning.”
 
Volgens Paans is deelname voor kwekers ook interessant, omdat ze hiermee in een netwerk terechtkomen met andere teeltvloergebruikers. “De sessies worden gegeven in het Engels. Daardoor hebben we deelnemers van over de hele wereld. En dat maakt het netwerk natuurlijk nog veel interessanter. Mensen telen in andere landen soms onder hele andere omstandigheden dan jij gewend bent. En daar kun je van leren. Naast de mogelijkheid om elkaar te bevragen over het gebruik van de vloer, kun je dan ook teeltervaringen uitwisselen.”
 
De eerstvolgende basiscursus wordt gegeven door Arlet Dechering (watergift) en Taeke Dijkstra (bemesting) op donderdag 22 en donderdag 29 oktober. Elke sessie start om 13:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Meer informatie en het deelnameformulier zijn te vinden op de website van ErfGoed.

Voor meer informatie:
ErfGoed
Bredeweg 59
2751 GH Moerkapelle
www.erfgoed.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.