Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kreling Chrysanten bundelt zich tot Coöperatieve Kreling Chrysanten U.A

Per 1 januari 2021 zal de tuindersfamilie Kreling de onderlinge samenwerking betreffende teelt en verwerking van chrysanten nog meer gestalte geven door de krachten te bundelen in een Coöperatieve vorm. Men wil daarmee klaar zijn voor de toekomst en de eigen positie verder versterken in de internationale bloemenmarkt.

De toekomstgerichte coöperatie, bestaande uit 5 leden, zal starten met 45 ha chrysantenteelt en een gezamenlijke productie van ca 135 miljoen takken per jaar.

De huidige strategie: “marktgerichte volumeproductie en verwerking tegen de laagste kostprijs” zal worden gehandhaafd en verder uitgebouwd. Dit betekent dat de huidige internationale retailmarkt beleverd blijft worden, maar zeker ook een klokpositie zal worden ingenomen.

De coöperatieve samenwerking moet leiden tot een marktgerichte organisatie, tot optimalisatie van teelt en verwerking en daarmee tot continuïteit van de bedrijven.

De vijf leden van de coöperatie, allen gevestigd in de Bommelerwaard, brengen de volgende bedrijven onder de vlag van de Coöperatie Kreling Chrysanten :

  • Kwekerij ’t Hoogveld
  • Lianda Flowers
  • Diamond Flowers
  • Infinity Chrysanten
  • Wolvenhoek
  • Henda Flowers

In de komende maanden zal de coöperatie verder gestalte krijgen en zullen de noodzakelijke voorbereidingen getroffen worden, zo laat Jan Kreling namens de Coöperatie Kreling Chrysanten U.A. weten.

Voor meer informatie neemt men contact op met Jan Kreling (mail).

Publicatiedatum: