Plantcentraal.nl

Online plantenverkoop afgelopen maanden omhoog geschoten

In maart tot en met mei is bijna vier keer zoveel gezocht naar online planten kopen in vergelijking met vorig jaar. Toch wordt nog maar zo’n 6% van de totale aankopen in tuinplanten online gedaan. ‘Dat is ver onder het gemiddelde van 24% voor alle tuinartikelen. "Als je dat ziet, ligt daar nog veel potentie", vertelt Brabantse ondernemer Maikel Dekkers, die met www.plantcentraal.nl recent een webshop in planten lanceerde.

Online planten kopen ontdekt
De effecten van coronamaatregelen zijn zeker zichtbaar in de stijging. Je merkt dat er minder fysiek is gewinkeld en meer online werd gekocht. Toch is er ook een structureel effect verwacht Dekkers. "Een nieuwe groep heeft nu kennisgemaakt met online kopen en planten in het bijzonder. In veel branches is online kopen al logisch. Met planten was dat nog niet zo, terwijl er tegenwoordig zelfs speciale verzenddozen zijn. Je plant staat daardoor altijd tiptop voor de deur en is bovendien een leuk ‘cadeautje’ aan jezelf. Die bewustwording gaat komende jaren een omslagpunt bereiken en daar spelen wij op in."

Meer groen in huis tegen corona
"Je ziet momenteel ook het inzicht groeien dat planten in huis goed voor je gezondheid zijn. Veel kamerplanten, zoals de Goudpalm en Drakenbloedboom zijn namelijk luchtzuiverend en verbeteren de luchtkwaliteit in huis. Ze beschermen daarmee zichzelf, maar ook meteen iedereen in huis. Ruimtes met planten hebben tot wel 60% minder bacteriën in de lucht. Dat geeft mensen een gevoel van rust, zeker nu een goede luchtverversing wordt geadviseerd tegen corona."

Planten direct vanaf de kweker
De Bossche ondernemer verkoopt met de webshop www.plantcentraal.nl  tuinplanten, kamerplanten en bloemen. De producten worden rechtstreeks vanaf aangesloten kwekers naar het huisadres verstuurd. "Op die manier wordt de plantreis een stuk korter en komt je plant extra vers aan. Bovendien hoef je niet al die planten uit het tuincentrum in je auto te proppen, die je daarna kunt stofzuigen. Mensen willen gemak en dat bieden we met deze propositie."

Voor meer informatie
Plant Centraal
Maikel Dekkers
E: info@plantcentraal.nl
www.plantcentraal.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven