"juist in basic- en midtech is met simpele automatisering nog heel veel winst te boeken"

Jan Wijgerse zet met GHBD Holland eigen productlijn op

Tholen - Zo overweldigend als de snoepwinkel is voor het kind met een euro op zak, zo is het aanbod aan hightech techniek dat voor de internationale teler met glastuinbouwambities. Zodra de kas met alle alles erop en eraan staat, valt alles goed regelen vervolgens niet mee. "Dan zie je dat er met de hand wordt ingegrepen, terwijl alle software-opties om dit automatisch te doen aanwezig zijn", vertelt Jan Wijgerse van GHBD Holland. "Zonde."

Jan is om die reden voorstander van stap voor stap automatiseren, zodat de teler de hulpmiddelen heeft waarmee hij kan omgaan. Hij noemt dit het Stepping Stone Model en heeft dit al tientallen jaren succesvol toegepast bij zijn internationale contacten. Hij won er ook de Fenedex Export Select Export Manager van het Jaar Award mee in 2011.

Investering versus opbrengst
De teler met een relatief lage productie per vierkante meter kan verhoudingsgewijs veel grotere stappen maken met een lage investering dan een teler die al een hoge productie per vierkante meter heeft. "De aanschaf van een eenvoudige klimaatregeling of een nauwkeurige water- en kunstmestdosering verhoogt de productie al aanzienlijk."

Geschikte producten
Het blijft voor telers lastig om de juiste Nederlandse technologie te vinden voor het basic en mid-segment van de markt. "Als je een eenvoudige regelaar wilt kom je al snel uit bij leveranciers buiten Nederland met systemen gebaseerd op voor hen lokale omstandigheden en principes. Je mist de Nederlandse manier van regelen en werken, het is het lastig regelaars te vinden die geschikt zijn voor wereldwijde toepassing."

Eigen producten
Om die reden heeft GHBD Holland besloten om een eigen productlijn op te zetten, System Blue. System Blue bestaat uit een serie klimaat en irrigatie computers die Nederlandse basisfunctionaliteit bezit. "De gebruiker kan zo de Nederlandse techniek gebruiken zonder complexe instellingen en factoren. Uiteraard tegen een redelijke prijs. We maken gebruik van bestaande technologie met standaard betrouwbare hard- en software."

Compleet pakket
Om het pakket compleet te maken verwacht Jan in oktober de nieuwe serie System Blue irrigatie-units op de markt te brengen. "Met deze units maken we gebruik van nieuwe technologie├źn en een modulaire opbouw waardoor units eenvoudig geconfigureerd kunnen worden als mengbak of als injectie-unit met mengkamer."

Voor meer informatie:
GHBD Holland
www.ghbdholland.com
info@ghbdholland.com
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.