Desch Plantpak neemt IPP-fabrieken over

Desch Plantpak neemt per 9 september 2020 alle bedrijfsactiviteiten over van IPP. Het geeft het bedrijf naar eigen zeggen een 'flinke impuls' op het gebied van thermovorm- en spuitgietproducten voor de tuinbouwindustrie.

IPP heeft twee fabrieken, één in Nederland – IPP Holland BV – en één in Polen – Interplast Plastic Products Sp.z.o.o.. Na de overname van EPLA B.V. is dit de tweede keer dat Desch een bekende spuitgietfabrikant overneemt.

Met de acquisitie van IPP versterkt Desch haar positie als speler in de markt voor thermovorm- en spuitgietproducten voor de professionele tuinbouw, met productiefaciliteiten in Nederland, VK en Polen.


Henk en Jan Willem

Oost-Europa
Desch’ Managing Director Jan Willem Wieringa: “Wij hadden al geruime tijd de ambitie onze spuitgietcapaciteit uit te breiden. IPP sluit perfect op ons aan, met complementaire producten en een sterke marktpositie, ook in Oost-Europa.”

Ook IPP zelf is verheugd met de overname. Eigenaar Henk Aufderhaar: “Ik ben net 71 geworden en ik zocht vooral naar continuïteit voor mijn medewerkers. Bij Desch heb ik die gevonden. En we kennen elkaar al jaren, dat heeft ook zeker geholpen bij de beslissing.”

Leuk detail: in 1979 startte Henk Aufderhaar met het produceren van potten met behulp van machines van het bedrijf dat nu EPLA is.

Desch en IPP samen beschikken over meer dan 70 spuitgietmachines, verspreid over productiecentra in het VK, Nederland en Polen. Het bedrijf telt ruim 300 medewerkers en de gezamenlijke omzet bedraagt circa € 80 miljoen, inclusief thermovorm.

Transformatie
Desch en IPP hebben naar eigen zeggen 'alles in huis' om een leidende rol te spelen in de huidige transformatie in de tuinbouw; beide bedrijven lopen van oudsher voorop in de toepassing van gerecyclede materialen en introduceren voortdurend innovaties op het gebied van recycling.

Een aantal innovaties die optimaal voldoen aan de huidige marktomstandigheden zijn bijvoorbeeld het D-Grade Bio (PLA-based)-product maar ook de merken Recover® en D-Tect plus welke Cyclos HTP-gecertificeerd zijn en gegarandeerd scheidbaar in het afvalverwerkingsproces van plastic – en daarmee volledig recyclebaar.

Voor meer informatie:
Desch Plantpak
desch.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.