Drie decorumkwekers slaan brug naar retail

Arcadia Chrysanten, Moerman Lilium en Together2Grow stellen Cock de Vries aan als intermediair retail. De kwekers werken al samen binnen telersvereniging Decorum, waar zij de krachten bundelen ten behoeve van de traditionele groothandel–bloemisten keten. De kwekers zetten in op een gevarieerd klantenportfolio, welke bestaat uit zowel retail als groothandel en bloemist.

Dagelijks leveren de kwekers in gewenste verpakking hun geplozen chrysanten, lelies en alstoermeria’s vanuit een eigen logistieke hub aan kopende partijen in de bloemenhandel. Dat maakt hen een van dé loketten voor hun productgroep. Een andere gemeenschappelijke deler die de kwekers hebben is hun plek bij de supermarkt.

“We zien volop ontwikkelingen in de manier van inkopen bij de grootschalige retail. Dat betekent iets voor ons. Vanuit onze kant is er behoefte om kennis over ons product, de nieuwe variëteiten en de mogelijkheden te delen met deze belangrijke klantgroep,” aldus Rene Eikelenboom, commercieel eindverantwoordelijke bij Arcadia Chrysanten. “Het exporteren van de producten laten we aan de gevestigde orde over. Wij hebben belang bij zichtbaarheid en productkennis aan de andere kant van de tafel. En wij willen leren van retailers. Wat zijn hun behoefte? Hoe kunnen wij nog beter inspelen op veranderende marktontwikkelingen en consumentenbehoefte? Dat is waar we ons in willen verdiepen.”

Cock de Vries heeft zijn sporen verdiend in de sierteelt sector. De Vries heeft jaren lang functies gehad bij o.a. Ciccolella en IPL.  De Vries zal ook zijn ogen open houden voor kansen voor andere Decorum kwekers.

De Vries start op 14 september met zijn opdracht.

Arcadia Chrysanten
Achterweg 55
1424 PP De Kwakel
T: +31 (0)297 38 33 33
www.arcadiachrysanten.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.