Tatenda Marume, ZimTrade:

"Zimbabwaanse sierteelt en tuinbouw kunnen meer dan € 0,8 mld aan export genereren"

Volgens Tatenda Marume van ZimTrade kan Zimbabwe meer dan € 0,8 mld genereren uit de export van sierteeltproducten. Voornaamste reden zijn de gunstige klimatologische omstandigheden en een sterke interesse vanuit de particuliere sector.

Tijdens een recente bijeenkomst vertelde Marume dat Zimbabwe jaarlijks voor € 101-103 mln aan sierteelt- en tuinbouwproducten exporteert. "Dit is nog steeds minder dan wat we in 1998 en 1999 exporteerden en de reden dat ik dit zeg is om te laten zien dat er potentieel zit in deze specifieke sector."

Marume verklaarde dat het land meer dan € 0,8 mld aan export zou kunnen genereren met de juiste interventies en met betrokkenheid van de particuliere sector. Zimbabwe beschikt over een scala aan sierteelt- en tuinbouwproducten, waaronder bloemen, citrus, peulen en zachtfruit.

Enkele producten die al bijdragen aan de exportinkomsten zijn citrus (32%), bloemen (25%) en erwten (19%).

"In de sierteelt en ook de tuinbouw kunnen wij concurrerend zijn, omdat ons land een gunstig klimaat heeft. De temperatuur en de neerslag geven ons unieke aanbodvensters in de verschillende markten. En dit geeft ons een voordeel voor wat betreft de prijsstelling tijdens deze vensterperiodes."

Bron: newsbeezer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven