1e webinar op 1 oktober

Webinars i.p.v. WaterEvent

Vanaf oktober wordt er een aantal webinars gehouden over water & glastuinbouw. De organisatie van de webinars is in handen van Glastuinbouw Nederland en Wageningen UR Businessunit Glastuinbouw.

Doel is om informatie te geven over het onderzoeks- en innovatieprogramma Glastuinbouw Waterproof. Uiteraard worden tijdens de online bijeenkomsten de resultaten uit dit programma gedeeld.

WaterEvent wordt WaterWebinars
In oktober zou voor de elfde keer het WaterEvent worden georganiseerd door Glastuinbouw Nederland en Wageningen UR Businessunit Glastuinbouw. Vanwege de coronarichtlijnen van de RIVM is het houden van een evenement, op de manier zoals we dit de afgelopen jaren hebben gedaan, helaas niet mogelijk.

Om toch informatie uit het onderzoeksprogramma te kunnen delen, is er voor gekozen om dit te doen middels een viertal webinars, verspreid over de komende maanden. Deze workshops zijn bedoeld voor telers, beleidsmakers, leveranciers en andere betrokkenen bij de glastuinbouw.

Onderzoek Stichting KijK
Telers in de glastuinbouw betalen mee aan een aantal relevante wateronderzoeken. Een belangrijk aantal van de onderzoeken uit het programma Glastuinbouw Waterproof wordt gefinancierd door Stichting Kennis in je Kas. Alle glastuinbouwers betalen mee aan het onderzoek dat wordt gefinancierd door deze stichting KijK.


Via de webinars kunnen de deelnemers zich laten informeren over een aantal van deze projecten en over de doelstellingen van het programma. Tijdens de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen en mee te denken met de uitvoering van dit programma.

Onderwerpen Webinars
De waterwebinars zijn live te volgen op de volgende donderdagmiddagen:

1 oktober: Onderzoek naar nulemissie en goed gietwater
15 oktober: Emissiebeperking in de grondteelt
19 november: Ionspecifiek telen
10 december: Telen met toelating meer natrium

De webinars zullen plaatsvinden om 15.30 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Voor aanmelden en meer informatie over de workshops kunnen geïnteresseerden hier terecht. Het programma van de webinars wordt de komende dagen aangevuld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven