17 september, Proeftuin Zwaagdijk

Alles wat de teler weten moet over bolontsmetting

17 september organiseert Proeftuin Zwaagdijk haar jaarlijkse open middag bolontsmetting in Zwaagdijk. Men laat zien welke onderzoeken er dit seizoen zijn uitgevoerd en wat daar de resultaten van zijn.

Gezien de omstandigheden zal dit jaar geen spuitlicentiebijeenkomst georganiseerd worden. Ook moeten bezoekers zelf een ronde doen langs de proeven. U bent tussen 13:00 en 17:00 uur welkom.

Agrifirm-GMN presenteert de resultaten van het onderzoek in o.a. de boldompeling van tulpen. Daarnaast wordt de nieuwe bolcoating techniek getoond van Agri Treat Projects. De teeltspecialisten zijn natuurlijk ook aanwezig voor een goed gesprek over de uitdagingen in de bollenteelt. Syngenta en BASF zijn aanwezig op de beursvloer met de resultaten van bolontsmettingsproeven.

Bolontsmetting is een belangrijk onderdeel van het meerjarige project 'De Groene Tulp', gericht op vergroening van de tulpenteelt. Proeftuin Zwaagdijk zal de resultaten van de inzet van alternatieve middelen en technieken tonen.

Vanuit de technische hoek zijn BlueSense, Cleanlight, Syngenta en Total Systems aanwezig met diverse bolontsmettingsmachines.

Klik hier voor meer informatie & mogelijkheid tot aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.