Floridata zoomt in – Ontwikkeling Nederlandse Exportpositie sierteelt

Het jaar 2019 werd afgesloten met een exportgroei van 3,9%, ofwel een totale exportomzet van 6,2 miljard. De top 16 exportlanden, goed voor een dekking van 88,5% van de totale exportomzet, incasseerden een groei van 3,4%. Betekent deze exportgroei ook een versterking van de Nederlandse exportpositie ten opzichte van andere landen, voor zowel bloemen als planten? En welke gevolgen verwachten we over 2020 ten aanzien van de coronacrisis?

In september 2019 besprak FloriData de Nederlandse exportpositie van snijbloemen en pot-en tuinplanten voor de top 16 exportlanden over de periode 2017-2018. Doordat UN Comtrade haar gegevens recentelijk heeft bijgewerkt kan men nu ook het jaar 2019 onder de loep nemen. In deze blog maakt Floridata inzichtelijk welke exportlanden het meest interessant zijn voor de Nederlandse exporteurs en hoe sterk de Nederlandse positie voor elk top 16 exportland is, vastgesteld op basis van de top 16 ranking over 2017.

Hoe groter de bol, hoe groter het exportaandeel van het betreffende land is in de totale exportwaarde naar alle top 16 landen. De kleur van de bol geeft de groei of krimp van de exportwaarde aan (bron: Floridata exportcijfers).

Klik hier voor de blog


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven