Australisch gemeenteraadslid beboet voor illegaal telen en verkoop beschermde blauwe bessenplant

Een opvallend nieuwtje vanuit Down Under. Ene John Arkan, gemeenteraadslid van Coffs Harbour, werd onlangs veroordeeld tot betaling van meer dan € 55.000 aan gerechtelijke kosten aan Mountain Blue Orchards, een bedrijf dat blauwe bessenplanten levert. Het vonnis werd uitgesproken nadat Arkan eerder dit jaar schuldig was bevonden aan het illegaal telen en verkopen van een beschermde blauwe bessenplant.

De boete van € 55.000 komt bovenop een boete van € 26.000 die Arkan in maart van dit jaar kreeg voor de verkoop van een speciale blauwe bessenvariëteit, bekend als Ridley 1111, eveneens zonder vergunning.

Newsofthearea.com.au meldt hoe Arkan volgens het federale gerechtshof van Australië inbreuk heeft gepleegd op de rechten van Mountain Blue Orchards, met verwijzing naar de Plant Breeder’s Rights Act 1994, een federale wet die bescherming afdwingt voor bepaalde plantensoorten.

Arkan bleek teeltmateriaal van het ras Ridley 1111 te hebben geproduceerd en vermeerderd, én te koop aan te bieden, zonder een vergunning of toestemming van Mountain Blue Orchards.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven