brancheopleiding Glastuinbouw start 2 oktober

Samen met persoonlijke leercoach een betere tuinder worden

Op 2 oktober 2020 start op initiatief van Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy de brancheopleiding Glastuinbouw. De brancheopleiding is een modulaire opleiding, speciaal opgezet voor medewerkers die zich willen ontwikkelen naar een hoger niveau binnen het glastuinbouwbedrijf waar ze werken om bijvoorbeeld teeltspecialist, bedrijfsleider of teamleider te worden.

Informatiesessie
Op 8 september is er de mogelijkheid alvast een informatiesessie waarin Kasgroeit en Inholland Academy de opleiding nader toelichten voor geïnteresseerden. Deelnemers aan het webinar kunnen dan ook vragen stellen. 

Het webinar start om 11.00. Aanmelders krijgen na afloop een linkje om de masterclass na afloop terug te kijken. Aanmelden kan hier. 


Voor meer informatie en inschrijven voor de brancheopleiding, klik hier.

Goed aansluitende opleiding
Bij Kasgroeit komen er vanuit de sector steeds vaker vragen over opleidingen die aansluiten op de grote ontwikkelingen binnen bedrijven en de behoeftes van de medewerkers. Ook de Human Capital Agenda 2020 -2023 van Glastuinbouw Nederland, om de leercultuur binnen de bedrijven te bevorderen, appelleert hieraan.

Omdat per bedrijf en medewerker de vraag zo verschilt, is het lastig om zomaar een passende opleiding aan te wijzen. Het idee ontstond om talentvolle medewerkers meer op maat kansen te bieden en samen met Inholland Academy de handen ineen te slaan.

De brancheopleiding Glastuinbouw
De brancheopleiding is praktijkgericht. omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. Er is keuze uit twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt.

Gedurende het traject wordt volop gewerkt aan de zogenaamde ‘21e eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Deze competenties zijn essentieel om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

Maatwerk
In de wereld van leren en ontwikkelen is veel veranderd. De brancheopleiding Glastuinbouw speelt hier met maatwerk op in. Het leren in een leslokaal verplaatst zich steeds meer naar het leren in de praktijk. In de brancheopleiding leert de werknemer door te werken aan vraagstukken die relevant zijn voor het bedrijf. In combinatie met online leren en persoonlijke begeleiding, sluit dit aan bij de nieuwe manier van leren. Leren door te doen.

Niet iedere medewerker is hetzelfde en heeft dezelfde leerbehoefte en ook de bedrijven verschillen van elkaar. De flexibiliteit van de brancheopleiding biedt hier uitkomst op. Dit betekent dat de tijdsbesteding aan de opleiding wordt aangepast aan de drukke en rustige periodes van het bedrijf. Zo is de werknemer beschikbaar als dat nodig is. Maatwerk is daarom van groot belang.

Persoonlijke leercoach
Bij de brancheopleiding wordt de leervraag per deelnemer in kaart gebracht door de Adviseurs Opleiding & Ontwikkeling van Kasgroeit. Het leertraject wordt uitgevoerd en begeleid door een persoonlijke leercoach van Inholland Academy. De opdrachten worden vervolgens verder afgestemd op de werkplek en werkomgeving. Alles wat de medewerker leert kan direct worden toegepast in de praktijk.

Gedurende elk blok zijn er bijeenkomsten bij een van de deelnemende bedrijven, zo kunnen de deelnemers ook van elkaar leren. De medewerker krijgt status en erkenning met een branche erkend diploma. Dit draagt bij aan de leercultuur van het bedrijf en aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerker.

Voor meer informatie:
Kasgroeit
www.kasgroeit.nl 
info@kasgroeit.nl  

Anneke Postma
088 - 329 20 70


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.