Returnz

Logistiek boomkwekerijsector naar hoger plan met nieuwe emballage applicatie

Bexter, Boris en Carlo Nuijten, eigenaar van Beau Plants B.V., hebben de handen ineen geslagen om de logistieke knelpunten van de boomkwekerijsector op te lossen. Zo kwam Returnz, een (mobiele) emballage applicatie, tot stand met behulp van een intensieve samenwerking met boomkwekers. Een unieke samenwerking tussen partijen om het logistieke werkproces van boomkwekers efficiënter te maken.Krachten bundelen
Vanuit de boomkwekerijsector kregen we signalen over kwijtgeraakte karren en het ontbreken van overzicht in emballagestromen. Zo is het idee ontstaan en wilden wij boomkwekers voorzien in gebruiksgemak’, stelt Martijn Groenendijk, commercieel directeur van Boris. Al langer heeft de boomkwekerij te kampen met emballage uitdagingen, zoals emballage tekorten, een onoverzichtelijke papieren emballage administratie en geen overzicht op emballage voorraden. Van hieruit bundelde Bexter, Boris en Carlo Nuijten hun krachten om deze uitdagingen aan te gaan. Carlo Nuijten, licht toe: ‘Met mijn actieve rol in de sierteeltsector, de ervaring van Boris in de software sector en Bexter op het gebied van emballageregistratie, was het een mooie samenvoeging van onze expertises’. Hier sluit Toon de Jong, commercieel directeur van Bexter op aan: ‘Met onze jarenlange ervaring en bestaande software applicatie TrackOnline weten we als geen ander hoe emballage het beste digitaal geregistreerd, beheerd en geadministreerd moet worden. Daarnaast is het een nieuwe positieve ervaring om samen te werken met Boris en Carlo’.

Met boomkwekers voor boomkwekers
Boomkwekerij Van der Peijl Tuinplanten was nauw betrokken bij de ontwikkeling van Returnz. JeanPierre van der Peijl, eigenaar van Van der Peijl Tuinplanten, bracht kennis en praktijkervaring in om Returnz zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de boomkwekerijsector. Hij heeft de samenwerking als prettig ervaren. ‘Deze samenwerkende partijen zijn professionals en hebben hetzelfde doel. Met oog op onze uitdagingen en vragen, dachten wij mee bij de totstandkoming van Returnz’ aldus Van der Peijl. Jaarlijks verliest Van der Peijl Tuinplanten tientallen CC-karren en met Returnz worden deze en andere problemen opgelost, zo legt Van der Peijl uit: ‘Nu kunnen we eenvoudig fusten registreren, in één oogopslag zien waar de fusten zijn, fustoverzichten delen en defecte fusten invoeren’.

Fustenadministratie vereenvoudigd 
Met de emballage applicatie Returnz worden door digitalisering diverse werkprocessen van boomkwekers efficiënter. Zo kunnen boomkwekers afstappen van de handmatige administratie en hierop tijd besparen. Volgens Van der Peijl is het grootste voordeel van Returnz dat het de fustenadministratie vereenvoudigt. ‘Het is minder foutgevoelig, kosten worden bespaard en nu raken we geen fust meer kwijt’ voegt Van der Peijl toe.

Voor meer informatie:
Returnz
Carlo Nuijten
E: sales@returnz.nl
T: (015) 750 10 50
www.returnz.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven