Nieuw, krachtiger armatuur sluit beter aan op LED in hybride installatie

Een nieuw, krachtiger armatuur met 1150 watt. Daarmee komt Industria Lighting op de markt. Het is een nieuwe variant van de huidige Industria Indupar armatuur, weet Stolze dat de armaturen vanaf november kan leveren, te beginnen bij Leen Middelburg Chrysanten in week 44. 

Lees hier meer over de armaturenproducent die terug is van weggeweest.

Steeds meer ondernemers kiezen voor een hybride installatie; een combinatie van HPS en LED belichting. Telers willen allemaal zo min mogelijk energie verbruiken, maar kunnen of in sommige gevallen durven (nog) niet zonder de stralingswarmte van de HPS lampen, ziet Stolze. "LED is echter vele malen efficiënter waardoor een investering vaak sneller terug verdiend is. Daarbij zijn er met LED meer mogelijkheden met het lichtspectrum om de groei van de plant te beïnvloeden zoals bijvoorbeeld meer kilo's, smaak, betere wortels of juist minder gebruik van remmiddel."

Beter aansluitend op LED
De nieuwe Indupar armatuur is ontwikkeld met het oog op hybride installaties. De 1150 watt variant sluit qua lichtoutput beter aan op de LED modules waar Stolze mee werkt, waardoor er een betere uniformiteit van het lichtbeeld ontstaat. Aan de buitenkant verandert het armatuur niet ten opzichte van een 1000 watt variant. Binnenin de armatuur zijn wel aanpassingen gedaan om de temperatuurhuishouding te optimaliseren voor 1150 watt.

Primeur
Vanaf november kan Stolze dit armatuur leveren. Het eerste project met 1150 watt armaturen zal in week 44 worden opgeleverd bij Leen Middelburg Chrysanten. Middelburg Chrysanten heeft voor de locatie Midstelven wederom gekozen voor een hybride groeilichtinstallatie. Bij de locatie Midbos werken zij al met een hybride installatie waar ze zeer tevreden over zijn, weet Stolze.

"Bij Midstelven hebben zij gekozen voor een nog hoger lichtniveau, waar de 1150 watt perfect bij past. Omdat het een bestaande kas is, zijn zij aan het stramien van de sproeiers gebonden die aan hetzelfde profiel hangt. De combinatie van 1150 watt HPS en 2200 μmol LED is hierbij de ideale oplossing."

Voor meer informatie:
Stolze
info@stolze.nl
www.stolze.nl

 Industria Lighting
www.industria-lighting.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven