Brinkman Trans Holland failliet verklaard, bestuur in hoger beroep

Afgelopen dinsdag is Verenigde Eigen Vervoerders B.V. uit Emmen failliet verklaard. Dat is het bedrijf dat voorheen bekend stond als Brinkman Trans Holland. De vervoersactiviteiten van Brinkman Trans Holland gaan echter gewoon door en de bestuurders van Verenigde Eigen Vervoerders denken na over gerechtelijke stappen tegen het faillissement. Het zou hier ook gaan om een faillissement van de personeels BV. 

Begin dit jaar fuseerde Brinkman Trans Holland met Hartman Expeditie waarmee ze de gezamenlijke activiteiten onder een nieuw op te richten bedrijf zouden willen voortzetten. Het bedrijf van Verenigde Eigen Vervoerders is helemaal leeg maar heeft nog wel een schuld open staan van 1,2 miljoen euro waarop één van de schuldeisers een faillissement heeft aangevraagd. 

Eind juli kwam het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden met een uitspraak in de zaak die het FNV tegen Brinkman Trans Holland had aangespannen rond vermeende uitbuiting van Oost-Europese chauffeurs. Daarin kwam de rechtbank tot de uitspraak dat het bedrijf ook via haar buitenlandse holdings de chauffeurs naar Nederlands CAO moet uitbetalen. Beide partijen verwoorden de uitspraak van de rechter heel anders zoals valt te lezen op de site van Transport Online.

Bron: Faillissementsdossier.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven