noviteiten Azalea Rila en Azalea Visolotto gepresenteerd

Azalea seizoen weer in de startblokken bij Van der Voort Potplanten

Bij Van der Voort Potplanten BV staat het Azalea seizoen weer voor de deur. Vanaf maandag 24 augustus is de kweker weer gestart met het zowel nationaal als internationaal uitleveren van de planten.

Assortiment
Er wordt gestart met de 12, 14 en 17 cm pot. Dit jaar zijn ook azalea’s leverbaar van potmaat 6 tot en met 17 cm. Later in het jaar heeft de kweker ook weer de bijzondere vormen beschikbaar: boog, rekje, piramide, gevlochten stam of 2-kroon.

"Eén tray met een piramide, boog en een dubbele kroon is ideaal voor de ketens/winkels die graag bijzondere Azalea vormen in de winkel willen hebben staan. ‘We zien dat klanten bijzondere vormen heel gaaf vinden, maar dat bijvoorbeeld een laag van één vorm veel is. Hiermee vergroten wij de keuze voor onze klanten voor de bijzondere vormen die je met Azalea’s kunt maken’’, aldus Luc van der Sar, accountmanager Azalea bij Van der Voort Potplanten.

Twee noviteiten vanuit de kraamkamer
Vanuit de kraamkamer, waarvan reeds een sneak preview werd gegeven tijdens de FloraHolland Trade Fair in maart jl., komen twee unieke Azalea’s komend seizoen op de markt: Van der Voort Potplanten BV introduceert vanuit de Mountainsoorten twee noviteiten, de Azalea Rila en de Azalea Visolotto. De Rila is een prachtig dubbelbloemig soort. De rijkbloeiende plant heeft donkergroen blad en is vernieuwend door haar lila-kleurig bloemen. De Azalea Visolotto is een bijzondere verschijning door haar witte bloemen en het roze randje, een opvallende combinatie van kleuren. De Visolotto is bovendien half gevuld enkelbloemig. Een fijne bijkomstigheid van deze rijkbloeiende plant is dat deze geen schubblaadjes heeft, hierdoor valt deze niet uit. De nieuwe varianten kunnen zeker zes weken bloemen geven.

Klokintroductie Azalea
Vanaf week 36 komen de eerste Azalea’s ook weer voor de klok via de RFHQ veilgroep voor Rododendron. Dit betekent dat bovenop de VBN productspecificaties, bepaalde hogere minimum eisen zijn gesteld. Zodoende is er nog meer garantie op een goede kwaliteit op de klok én met een regelmatige aanvoer. ‘’Voor onze klanten willen we graag de beste kwaliteit en de klok zien wij ook echt als klant. Het is fijn dat we met alle Azaleakwekers op de klok ook de kwaliteit kunnen garanderen door middel van zo’n Quality blok’’, aldus Luc van der Sar.


Van der Voort Potplanten B.V.
Zwethlaan 34
2675 LB Honselersdijk
www.vandervoort.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven