Fleuramour 2020 gaat niet door

Fleuramour dat zou plaatsvinden van 25 – 28 september 2020 en jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers trekt op vier dagen is vanwege het coronavirus verplaatst naar 2021. De organisatie van het internationale bloemenevenement streeft naar kwaliteit en schoonheid en vreest dat het dit niet kan garanderen in deze onzekere tijden.

Dit jaar zou al de 25e editie geweest zijn van het internationaal bekende evenement Fleuramour - A Magical World of Flowers. Volgens de organisatie beloofde het een magische jaargang te worden. “Bezoekers zouden terechtkomen in een sprookjesachtige wereld met 140.000 bloemen, verwerkt in fabuleuze designs door 's werelds beste bloemstylisten. Naast feeërieke bloemenshows, vernieuwende demonstraties, workshops en de nodige randanimatie wilden we voor dit zilveren jubileum nog enkele verrassingen uit de hoge hoed toveren, maar de gezondheid, veiligheid én het welzijn van onze bezoekers, exposanten en iedereen die betrokken is bij de organisatie staan voorop.”

Kwalitatief hoogstaand niveau
Na Nederland, Rusland, België en Italië was het de beurt aan Roemenië en het team van Nicu Bocancea om het binnenplein van het kasteel te transformeren in een adembenemend spektakel. De kerk zou een magisch uitzicht krijgen dankzij Dmitry Turcan uit Azerbeidzjan. Ook andere grote namen als Tomas De Bruyne, Tom De Houwer en Angelica Lacarbonara hadden hun deelname aan Fleuramour bevestigd. In totaal werden een 200-tal floral designers uit 20 landen verwacht.

Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus vreest de organisatie dat zij zullen afhaken en kunnen ze niet garanderen dat het evenement hetzelfde kwalitatief hoogstaande niveau zou behalen als de vorige edities.

Eén jaar uitstel
“Fleuramour is altijd tot in de puntjes geregeld en dat kunnen we nu niet garanderen. Daarom hebben we besloten om het evenement te verplaatsen naar 2021. Dat geeft ons uiteraard ook weer meer tijd om deze 25e editie nog magischer te maken.

Wij begrijpen dat dit absoluut geen leuk nieuws is, maar we rekenen op jullie begrip. Het annuleren brengt enorme kosten met zich mee, maar we zetten alles op alles om er in 2021 een onvergetelijk evenement van te maken.”

Het thema “Magic” zal in 2021 behouden blijven, besluit de organisatie.

Meer informatie vindt u op www.fleuramour.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.