"Na 6 jaar zien de doeken er nog steeds top uit"

De broers Jelle en Joram Kuijvenhoven (JK Plant) telen al ruim 10 jaar exclusieve en trendy kamer- en tuinplanten. In hun kassen in Honselersdijk (NL) telen ze -op ruim 4,5 hectare- onder andere Araucaria, Monstera, Dahlia, Fatsia, Spathiphyllum en Petunia. Ruim 6 jaar geleden, toen een groot deel van de kas gerenoveerd moest worden, kwam er ook een nieuw scherm in. De broers kozen voor een dubbele scherminstallatie met PhormiTex 66 en PhormiTex Bright van Phormium. Hiermee bereikten ze een optimale schaduwgraad voor het gewas en kon er ook een hoge energiebesparing gehaald worden.

“Nu, na 6 jaar, zien de doeken er nog steeds top uit! We gebruiken de schermdoeken vaak. PhormiTex 66 wordt ingezet voor schaduw en energiebesparing. In de nacht gaan beide doeken dicht en is de energiebesparing nog hoger. PhormiTex Bright is een lekker helder energiedoek”, vertelt Jelle enthousiast.

PhormiTex 66 is een uniek geweven, gesloten en brandvertragend schaduwdoek met een hoge isolerende werking. Het doek is geweven met afwisselend 2 alu-bandjes en 1 helder bandje in de lengterichting en een uniek extra transparant bandje in de dwarsrichting waardoor het een schaduwgraad van 66% en een energiebesparing van 60% heeft.

PhormiTex Bright is een transparant, gesloten en brandvertragend energiedoek. Door de unieke weeftechnologie zijn de schermen duurzaam en sterk en zorgen ze voor een zeer goede energiebesparing van 47% gedurende hun totale levensduur.

Voor meer informatie:
Phormium
info@phormium.com
www.phormium.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.