3-4 september, De Kwakel

HBA organiseert Snijhortensia Open Dagen

Donderdag 3 september van 14.00 tot 20.00 uur en vrijdag 4 september van 14.00 tot 17.00 uur organiseert HBA op de locatie Achterweg 54 in De Kwakel twee open dagen voor snijhortensiakwekers en -relaties. De presentatie biedt bezoekers de gelegenheid een aantal nieuwe HBA-snijrassen te bekijken en informatie uit te wisselen in een persoonlijke sfeer.

Omdat door corona de FlowerTrials werden geannuleerd organiseerde HBA in juni al eens een VIP-event voor pothydrangeakwekers. "Het houden van een kleinschaliger presentatie waar persoonlijk contact voorop staat, is ons goed bevallen", zegt Jaap Stelder van HBA. "Daarom organiseren we voor snijhortensiakwekers nu twee aparte open dagen.

Veelbelovend
Tijdens de open dagen toont HBA een aantal vernieuwende soorten. Veelbelovend om te zien is bijvoorbeeld dat Royal Wedding, een spierwitte snijhortensia de hittegolf van augustus prima doorstaan heeft. Momenteel staat ook het productievak Royal Parade erg mooi in bloei en blijven de planten elke week weer mooie blauwe bloemen geven. Van Royal Opera, Royal Palace en diverse andere soorten zijn naast de verse ook de eerste doorgekleurde bloemen te bekijken.

Stand van het gewas
HBA-teeltdeskundige Erik van Rossum praat bezoekers bij over de stand van het gewas. Hij heeft o.a. een proef gedaan met het toppen van planten op verschillende tijdstippen en laat zien hoe de verschillende soorten daarop reageren.

Ook is hij bezig met de opkweek van jonge planten die in het najaar worden uitgeleverd aan kwekers en toont hij graag hoe de jonge planten zich ontwikkelen.

HBA brengt een aantal nieuwe snijhortensiasoorten in kleine hoeveelheden naar de veiling in Aalsmeer. Zo komt HBA in contact met de markt en krijgt de veredelaar inzicht in hoe kopers reageren op nieuwe HBA-soorten. 

Persoonlijk
De Snijhortensia Open Dagen zijn erop gericht om klanten persoonlijk te ontmoeten. Erik van Rossum en Jaap Stelder begeleiden bezoekers door de kas en horen graag welke specifieke behoeften en persoonlijke vragen er leven.

 

Informatie en aanmeldingen bij Jaap Stelder: 06 514 08 341 of jaap.stelder@agriom.nl en Erik van Rossum: 06 267 15 293, erik.van.rossum@agriom.nl.

Foto: Royal Parade (foto Jaap Stelder)

 


Hydrangea Breeders Association B.V.
Achterweg 58a
NL – 1424 PR De Kwakel
www.hydrangeabreeders.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.