Plantise fuseerde ook 'in de cloud'

Vorig jaar, op 1 oktober, werd de fusie tussen de kwekerijen Leo Ammerlaan, Van der Lugt en Grow Group bekrachtigd. Daarmee ontstond Plantise, een opkweekbedrijf van jonge planten goed voor circa 55 hectare kasareaal verspreid over 7 locaties. Ook digitaal fuseerden de bedrijven, een flinke uitdaging zo vertellen Ilone Ammerlaan als directeur van Plantise en Dennis Westhoff, projectmanager bij Promax.

Ilone Ammerlaan, directeur bij Plantise: “” Het ERP-systeem is de basis van Plantise. "Promax heeft er daarom in korte tijd voor moeten zorgen dat wij naar één grote ICT-omgeving gingen op zeven locaties.”

Werken in de cloud
Dennis, projectmanager bij Promax, legt uit hoe die omslag is gemaakt. “De grote uitdaging was om alles over te zetten naar een werkplek in de cloud. Allereerst hebben we gezorgd dat alle drie de fusiebedrijven, met 200 vaste medewerkers en in piekperiodes nog eens 400 flexibele krachten, vanaf hetzelfde netwerk gingen werken. Elk bedrijf had een eigen omgeving, met eigen gebruikersnamen en wachtwoorden. We hebben alle werkplekken daarom opnieuw moeten inspoelen, ofwel installeren, op de nieuwe digitale omgeving.”

De volgende stap was om de cloud werkplekken in te zetten. "Via de cloud-werkplek kan iedereen nu vanaf zijn eigen pc bij alle applicaties. Alle data en applicaties staan in een nieuwe omgeving op onze servers.”

Overal veilig werken
De overgang naar de digitale omgeving van Promax zorgt voor maximale veiligheid. “Omdat alle computers zijn ingespoeld op onze servers konden we onze dienst ‘Apparaatbeheer uit de Cloud’ uitrollen. Daarmee regelen we op afstand alle software-updates op Windowslaptops en -computers. Iedereen is vanaf zijn eigen pc automatisch goed beveiligd, waar je ook werkt. Zeker in deze periode waar veel thuis wordt gewerkt is dat erg belangrijk.

Met ons Security Operations Center monitoren we daarnaast alle verdachte handelingen. Wanneer Pietje bijvoorbeeld elke ochtend vanaf dezelfde locatie en rond dezelfde tijd inlogt, wordt dat door ons systeem geregistreerd. Zo gaat er automatisch een belletje af wanneer er een verdachte inlog is.”

Ilone Ammerlaan kijkt tevreden terug op de samenwerking: “Om alles in korte tijd voor elkaar te krijgen, is het de kunst dat je met partijen spreekt die jouw taal verstaan. Het is een vak apart, daar heb je toch advies en hulp bij nodig.”

Voor meer informatie:
Promax
info@promax.nl
www.promax.nl


Plantise
www.plantise.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.