Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Metazet FormFlex legt laatste hand aan rozenkas van 18 ha

Momenteel wordt er in Lanzhou, in de Chinese provincie Gansu, een complex van 32 ha aan kassen gebouwd. Eén van de kassen, waar momenteel de laatste hand aan gelegd wordt, is een 18 ha grote kas bedoeld voor de teelt van rozen. Momenteel wordt het gootsysteem geïnstalleerd, wat de laatste fase van dit project is. De goten worden geleverd en geïnstalleerd door Metazet FormFlex

215.000 m stalen goten
Het gehele project dat uit 3 kassen bestaat wordt grotendeels door Nederlandse partijen geleverd en is ontworpen volgens Nederlandse maatstaven voorzien van moderne kasteelt en -techniek.

Metazet FormFlex levert bijna 215.000m1 stalen goten op ondersteuningen en werkt in dit project samen met Codema. De rozen worden geteeld op 20 cm brede stalen goten in dubbele rijen. Voor een optimale afwatering van de 120 m lange gootrijen zijn de goten uitgevoerd met extra diepe waterkanalen.

Geproduceerd in Nederland
Alle materialen zijn ontworpen en geproduceerd in Nederland (Wateringen), waar het hoofdkantoor is gevestigd, en vervolgens naar China getransporteerd. Gelukkig kwamen alle materialen op tijd aan. "De pandemie zorgde voor logistieke uitdagingen. Doordat er minder producten vanuit China naar Europa werden verscheept, was er hierdoor ook minder transport naar China beschikbaar. Maar we konden de productie wat inkorten, zodat ze op tijd in China zouden aankomen."

Lokaal team in China
Toen de materialen in China aankwamen, zijn de goten op locatie gewalst. Metazet FormFlex is al meer dan 10 jaar actief in China en heeft een eigen vestiging met mobiele profileermachines in China, alwaar het team geleid wordt door Eelco Wolthuizen. Vooral nu, tijdens de pandemie, is dat een groot voordeel, legt Stefan Nieuwenhuyzen uit. "In landen waar we geen eigen lokaal team hebben, sturen we meestal onze Nederlandse technici, maar tijdens de pandemie was dat nu niet mogelijk. Nu, dankzij onze lokale teams, zijn we veel flexibeler. Deze flexibiliteit heeft zijn effectiviteit al meerdere keren bewezen. Onze operators zijn goed opgeleid en klanten kunnen de voordelen ervaren van onze Nederlandse kwaliteit en uitvoering. En als ze vragen of problemen hebben, kunnen ze dat in hun eigen taal bespreken", aldus Nieuwenhuyzen.

Eén van de grootste projecten in rozen
Dit is op het moment een van de grootste sierteelt projecten in China. "We zien steeds vaker grootschalige en moderne tuinbouwprojecten ontstaan in China, zo hebben we de afgelopen jaren veel projecten in de groententeelt gedaan. China investeert sterk in voedselzekerheid en wil hier graag zelfvoorzienend in worden. De groeiende middenklasse in China hecht meer waarde aan voedselveiligheid en kwaliteit, hierdoor neemt de vraag enorm toe. Waarschijnlijk geldt dat ook voor bloemen."

Voor meer informatie:
Metazet FormFlex
Stefan Nieuwenhuyzen
Email: Stefan@formflex.nl
www.metazetformflex.nl

 

Publicatiedatum: