"zelfs al orders ontvangen van telers die onbekend zijn met perlite"

Kurt Lauwers naar Willems-Perlite

Kurt Lauwers, als Sales Manager een van de bekende gezichten bij Hollandplant, heeft onlangs een opmerkelijke carrièremove gemaakt. Na 19 jaar stapte hij over naar de Belgische substraatleverancier Willems-Perlite NV.

“Ik heb altijd met veel plezier bij Hollandplant gewerkt maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Kurt Lauwers. “Die heb ik gevonden bij Willems Perlite in Gent. Ik ken de broers Willems al zeer lang doordat Hollandplant sinds 2002 een vaste afnemer is van perliteblokken en de laatste jaren ook van hun vermiculiet. Zo zag ik ook telkens dat telers goede resultaten behalen op een combinatie van perlitesubstraat met perliteblokken.”

Perlitematten en recyclage
Willems Perlite investeert intussen volop in verdere groei: het bedrijf start nu ook met de productie van perlitesubstraat onder de vorm van perlitematten. Om de cirkel rond te maken, wil de organisatie ook de recyclage na het teeltseizoen gaan regelen. Kurt Lauwers is alvast klaar om bij Willems Perlite de nieuwe producten en diensten aan de man te brengen.

“Ik ben op 1 augustus gestart en het loopt momenteel boven verwachting”, zegt hij. “De eerste orders zijn al geschreven en de aanvragen lopen binnen, zelfs van telers die nog geen ervaring hebben met het telen op perlite. Ze zien ook de grote voordelen van perlite. Zo worden er tijdens het productieproces geen chemicaliën toegevoegd waardoor perlite zeer duurzaam en ecologisch is. Bovendien moeten de telers de perlitematten bij aanvang niet uitdraineren, wat een grote arbeidsbesparing oplevert.”

Vraag naar perlite groeit
Perlite wordt gebruikt in de meeste groenteteelten maar ook voor de teelt van aardbeien en zachtfruit. Sven en Niels Willems, de zaakvoerders van Willems Perlite, zien de vraag naar hun producten groeien. “We zijn erg blij met een ervaren verkoper als Kurt Lauwers”, verklaren ze. “De markt heeft steeds meer interesse in onze producten. Kurt komt als geroepen om op die groeiende vraag in te spelen. We zijn nu al op zoek naar extra productiemedewerkers.”

Voor meer informatie:
Willems Perlite
www.willems-perlite.com/
info@willems-perlite.com
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.