Rainlevelr sorteert al voor op 2021

"Het klopt", zegt projectleider Rainlevelr Saskia Jouwersma van het Hoogheemraadschap van Delfland. "We hebben nog ruim vier maanden te gaan, maar toch zijn we al bezig met het jaar 2021. Hoe zei koningin Wilhelmina dat ook alweer zo treffend? Regeren is vooruitzien?"

Rainlevelr gaat lekker: als alles volgens planning blijft gaan, zijn eind dit jaar 35 glastuinbouwdeelnemers goed voor 200 hectare kas aangesloten op Rainlevelr. Daarmee heeft het concept, waarbij water wordt afgelaten om meer bergingscapaciteit vrij te maken ter voorkoming van wateroverlast, zijn succes bewezen.

De focus ligt nu op nieuwe silo’s en bassins of op bestaande waarbij het folie aan vervanging toe is. "Maar ook voor bestaande bassins of silo’s willen we de kansen onderzoeken", vertelt Saskia. "Alleen ontbreekt het ons op dit moment aan capaciteit, want van intake tot installatie kost onze accountmanagers Hugo Vreugdenhil en Joost van den Berg gewoon de nodige tijd."

Daarom is er besloten een vacature uit te zetten voor een accountmanager die dit als een van de taken op zijn bordje krijgt. "Een supermooie uitdaging lijkt mij. De lijst met aanmeldingen blijft groeien, dus die uitbreiding is gewoon pure noodzaak", licht Saskia toe.


Oplevering van de Rainlevelr-voorzieningen bij Hortics op 3 juni 2020. Op de foto links op de rug accountmanager Rainlevelr Hugo Vreugdenhil en rechts Arjan Bassie van Hortics.

Geen kosten voor de tuinder
"Iedere tuinder die binnen Delfland mee doet en aan de voorwaarden voldoet, kan de kosten vergoed krijgen. En mocht nu met de droogte de gedachte zijn: ‘maar dat water aflaten, dat is toch zonde en nu een zorg voor later’, dan wil ik nog wel even benadrukken dat wateroverlast en droogte twee kanten van dezelfde medaille zijn. Het hangt samen en van het goed beheersen van voorraden én plensbuien heeft iedereen profijt. En vergeet niet: de tuinder zit aan de knoppen. Hij beslist nog altijd zelf of hij aan onze oproep gehoor geeft of niet."

Met het succes van Rainlevelr in Midden-Delfland is het niet langer de vraag óf maar wanneer Rainlevelr ook buiten Delfland voet aan de grond krijgt. Lees daarover de ideeën van Saskia Jouwersma van Rainlevelr hier. 

Voor meer informatie over Rainlevelr:
Rainlevelr
www.rainlevelr.com  

Saskia Jouwersma (projectleider) 
gietwaterbassins@hhdelfland.nl    
06-46 42 49 28

Hugo Vreugdenhil (accountmanager)
hvreugdenhil@hhdelfland.nl   
06-11 71 78 91

Joost van den Berg (accountmanager)
jvandenberg@hhdelfland.nl 
06 11 87 4867


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.