Benchmark Cyclamen legt nadruk op geschiktheid als patioplant

De landelijke commissie Cyclamen van Glastuinbouw Nederland organiseert samen met veredelaars en Royal FloraHolland dit jaar weer een Benchmark Cyclamen. De kosten worden ook dit jaar voor de helft betaald door de veredelaars. Dit keer is ervoor gekozen de benchmark te richten op de ‘patiocyclamen’.
 
In de benchmark worden de houdbaarheid en de sierwaarde van diverse cultivars mini- en midi-cyclamen bepaald. De benchmark geeft niet alleen inzicht in de kwaliteit van de verschillende cultivars, maar ook welke cyclamen echt geschikt zijn als patioplant. Deze informatie kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor zowel de telers als de handel bij het maken van de cultivarkeuze.

Kwaliteit en houdbaarheid
Een Benchmark geeft een goed overzicht van de kwaliteit en houdbaarheid van een product. Verschillen in bloeiprestatie en kwaliteit van verschillende cultivars komen naar voren. Hoe meer er wordt getest, hoe meer data beschikbaar komt om een betrouwbare uitspraak te doen over wat de sterke en minder sterke rassen zijn.

Enkele voorwaarden
Inzendingen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Per inzending moet er een mix partij van zes planten, bestaand uit minimaal vier kleuren worden aangeleverd;
  • Hetzelfde aantal bloemen moet worden aangeleverd als normaliter voor de afzet;
  • Aanleveren kan op woensdag 2 september;

Aanvoerders van Royal FloraHolland ontvangen de informatie ook via de veiling. Aanmelden kan bij Linda van Leeuwen van het Post-Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Het inschrijfformulier vindt u hier.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven