Omzetcijfers Royal FloraHolland juli

Chrysant voor even het dubbele waard

Tholen - Juli is geen goeie bloemenmaand, maar afgezet tegen dezelfde maand vorig jaar was hij dit jaar bovengemiddeld goed. We lopen een beetje achter de feiten aan, maar het is de moeite de afzetcijfers van Royal FloraHolland er van afgelopen maand nog even bij te pakken. De gemiddelde prijs van een steel, om het even welke, lag namelijk maar liefst bijna 40% hoger dan in juli 2019.

Met name de chrysanten deden uitstekende zaken. Ten gevolge van het teruggaan in productie enkele maanden geleden was de afgelopen maand sprake van een bescheiden schaarste. Er werden 18% minder stuks aangevoerd, welke echter voor 113,8%(!) meer t.o.v. de prijs van vorig jaar werden afgeslagen. Gemiddeld bracht de pluiser daarmee 35 cent de steel op.

Ook de overige bloemen gingen praktisch allemaal voor hogere prijzen van de hand. In de kamerplanten is dit beeld iets diverser, hoewel ook hier gemiddeld een flink hogere prijs genoteerd werd: 24,7% boven die van vorig jaar. Het aantal stuks was praktisch gelijk aan het jaar ervoor, wat maakte dat de heren en dames kwekers gemiddeld een kwart meer omzet draaien.

In de tuinplanten, tot slot, kwamen prijzen ook flink hoger uit; gemiddeld 36%. Tegelijkertijd werden in dit segment ook flink minder stuks aangeboden, -11,7%, waaruit men kan concluderen dat er weliswaar goede zaken gedaan zijn, maar de relatief sowieso al onbelangrijke zomermaand geen spectaculaire winsten met zich mee heeft gebracht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven