Mariëlle de Jong

Nieuw stageplatform voor sierteeltbedrijven De Hofmakerij gelanceerd

Sierteeltbedrijven zij continu op zoek zijn naar kennis van buiten de sector om te komen tot duurzame ontwikkelingen, zo weet Mariëlle de Jong. Om deze kennis van buiten in contact te brengen met de diverse sierteeltbedrijven, is zij daarom het stageplatform De Hofmakerij gestart.

De Hofmakerij verbindt studenten met sierteeltbedrijven. "Er is, vooral nu, meer dan genoeg aanbod, het is alleen nog de taak om de juiste match te vinden, en dat is de uitdaging voor De Hofmakerij."

Online stageplatform
Sierteeltbedrijven plaatsen gratis stagevacatures op het online platform, waarop studenten kunnen reageren. De Hofmakerij neemt contact op met de studenten en verzorgt de screening. Met een team van ambitieuze professionals wil Mariëlle de Jong laten zien aan studenten hoe verrassend de sector is. “Elke keer valt het me op hoezeer mensen, die relatief nieuw en onbekend zijn met de sector, geënthousiasmeerd worden door alle innovatieve, ondernemende en dynamische bedrijven. Vaak is het onwetendheid en daar wil ik op inspringen.”

De Hofmakerij ontzorgt bedrijven
Een goede stagiaire vind je niet zomaar. Dat onderstreept ook Monique Heemskerk, managing director Celieplant, die het initiatief van harte toejuicht: “We hebben in de sector behoefte aan frisse blikken, maar toch hebben we meestal te weinig tijd om het talent op te sporen. Met de combinatie van het grote netwerk, jarenlange werkervaring en persoonlijke benadering van De Hofmakerij zien we zeker aanknopingspunten voor samenwerking.” 

Stagemarkten
Naast het online platform worden er ook exclusieve stagemarkten georganiseerd door heel Nederland. Dit is de beste plek voor sierteeltbedrijven en stagiaires om elkaar te ontmoeten. Zo ontdekken bedrijven welke specialismen het beste aansluiten bij hun vragen. De eerste stagemarkt staat gepland op 22 oktober in FloriWorld en bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden via https://www.dehofmakerij.nl/stagemarkt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.