LED belichting van Signify

Marjoland bereikt hogere productie en betere kwaliteit met speciaal lichtrecept voor rozen

Marjoland, een van de grootste rozenkwekers in Nederland, heeft de uitstekende kwaliteit en hogere productie bereikt voor haar Red Naomi! rozen door het speciale lichtrecept voor rozen te gebruiken in haar hybride lichtinstallatie, geleverd door Signify (Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting. In het verleden heeft onderzoek aangetoond dat het mogelijk was om een hogere kwaliteit rozen te krijgen óf om de productie van het gewas te verbeteren. In de kas met de hybride lichtinstallatie van Marjoland is zowel de opbrengst als de kwaliteit verbeterd.

“Met 20% meer licht hebben we aanzienlijk hogere productie, met een meer uniforme kwaliteit. Door het gebruik van de LED belichting van Signify, met het lichtspectrum dat speciaal voor rozen is ontwikkeld, kunnen wij ons energieverbruik verlagen en tegelijkertijd jaarrond een meer gelijkmatige kwaliteit rozen aan onze klanten leveren,” volgens Daniel van den Nouweland, Algemeen Directeur van Marjoland.

Met 20 hectare en het telen van 5 variëteiten rozen is Marjoland een van de grootste rozenkwekers in Nederland. Het familiebedrijf koos ervoor om met LED belichting te beginnen in een hybride installatie – een combinatie van SonT en LED belichting – voor haar Red Naomi! gewas, en daarmee de lichtintensiteit te verhogen van 230 µmol/m2/s naar 330 µmol/m2/s LED. Dankzij deze combinatie van SonT/LED heeft Marjoland de sleutel tot het geheim ontdekt hoe ze de uitstekende kwaliteit rozen kunnen produceren en een hogere productie kunnen realiseren om tegemoet te komen aan de vraag van haar klanten. De Philips GreenPower LED toplighting compact en -lineair, met het toegepaste lichtspectrum voor rozen, zijn beschikbaar met een zeer hoge efficiëntie tot 3.2 µmol/s.

Separate onderzoeksresultaten onder 100% LED belichting bij Delphy tonen aan dat het lichtspectrum een positieve invloed heeft op bladkwaliteit en knopgrootte. Bovendien zijn de knoppen meer dan 50 mm lang en kunnen zij meer dan 10 dagen worden behouden tijdens de winter. Het aantal stelen is goed met ongeveer 6,2 stelen per m2 per week. De verbeterde output, verbruik en efficiëntie van de modules tezamen geeft rozenkwekers veel mogelijkheden om de licht intensiteit te verhogen en energieverbruik te verlagen en ondertussen de juiste balans te verbeteren tussen productie en kwaliteit.

“We zijn erg trots dat ons onderzoek in samenwerking met Delphy en de WUR heeft geleid tot het succesvolle lichtrecept voor de Red Naomi!. Dit geeft rozenkwekers als Marjoland de mogelijkheid om topkwaliteit rozen te telen en hun lichtintensiteit te verhogen. De overstap naar LED is nu nog interessanter geworden voor zowel gebruik met een bestaande SonT opzet en installatie, of voor een nieuwe installatie,” volgens Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Signify.

Bekijk de 360 tour bij Delphy of leer meer over de efficiënte productie met Philips GreenPower LED toplighting bij Marjoland via deze video hieronder.

Voor meer informatie:  
Signify
www.signify.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.