Vreugdenhil Bulbs & Plants

Kwekerij Vreugdenhil Bulbs & Plants presenteert nieuw label Urban Caladium

Kwekerij Vreugdenhil Bulbs & Plants is deze week begonnen met het uitleveren van Caladiums, dit onder het label ‘Urban Caladium’. De Caladium is een tropische plant oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en Midden-Amerika. De Caladium is herkenbaar aan de hartvormige bladeren met unieke structuren.


Rob Klop

Caladium teelt
De Caladium teelt is niet nieuw voor de kweker, een aantal jaar geleden was het bedrijf al druk aan het experimenteren. Ze slaagde erin goed gevulde potten af te leveren, echter was het nog te vroeg voor de markt om hierin mee te gaan. Dit jaar maakt de Caladium dus een terugkomst in het assortiment van Vreugdenhil. “Doordat de afgelopen jaren de vraag naar onze Caladiums weer toenam, waren we vorig jaar al een klein aantal Caladium soorten aan het testen. Dit bleef niet onopgemerkt bij onze klanten en zij wilden meer. Door de crisis moesten we de lancering iets uitstellen. Maar het product wordt al goed omarmd door de markt,” aldus Rob Klop (accountmanager bij Vreugdenhil).

Urban Caladium
De Urban Caladium etiketten zijn van papier en hebben een organische waterdichte coating. Deze papieren labels zijn bevestigd aan een bamboestok. Ook het fust van Urban Caladium is recyclebaar, een bedrukte kartonnen doos met FSC-certificaat. De kweekpotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn ook bij het restafval weer te recyclen. Deze moeten van plastic zijn in verband met het teeltproces," vertelt Jari Kampert (marketing manager bij Vreugdenhil)

Voor meer informatie over de Caladiums en het merk Urban Caladium kunt u terecht op de consumentensite: www.urbancaladium.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven