Plantum publiceert verkiezingsmanifest

De politieke partijen zijn bezig met het schrijven van hun politieke verkiezingsprogramma’s. In de aanloop hiernaar heeft Plantum een verkiezingsmanifest opgesteld met daarin de belangrijke uitdagingen voor de komende jaren en wat zij nodig hebben om deze te realiseren.

Het manifest is ook een uitnodiging aan programmacommissies, politici en andere stakeholders om met Plantum het gesprek aan te gaan over de toekomst van de sector.

Duurzamer voedselsysteem
Een van de kernpunten die Plantum noemt is het verduurzamen van het voedsel systeem. Zo schrijven ze: "De sector voor zaden en jonge planten is de basis van alle teeltsystemen die in de land- en tuinbouw in Nederland floreren. Daarmee levert Nederland ook internationaal een grote positieve bijdrage aan duurzaamheid, economische activiteit en voedselvoorziening. Nederland is groot in groentezaden maar ook in veredeling van sierteeltproducten, (poot-) aardappelen en grassen. 

Een weerbare teelt is cruciaal voor de duurzaamheid van de voedselvoorziening en voedselveiligheid. Daarbij
speelt veredeling van gewassen een cruciale rol. Naast boeren en tuinders plukken transporteurs en supermarkten de vruchten van langer houdbare producten. Ook consumenten profiteren, zij hechten aan duurzaamheid en eten steeds meer gezonde producten die betaalbaar, smaakvol en aantrekkelijk zijn."

In het manifest maakt Plantum duidelijk waarom veredeling een belangrijk punt is in de sector. 

Het hele verkiezingsmanifest kun je hier lezen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven