Productomzet Veiling Rhein-Maas eerste helft 2020 met 10% gestegen

Veiling Rhein-Maas kijkt terug op een bevredigend tweede kwartaal 2020 en realiseerde een aanzienlijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is met name te danken aan het zeer goede prijsniveau bij zowel snijbloemen alsook potplanten. Over het geheel genomen heeft Veiling Rhein-Maas in de eerste helft van 2020 een productomzet gerealiseerd die ongeveer 10% hoger lag dan in de eerste helft van 2019.


De buitenste vier (links twee, rechts twee) klokken zijn vervangen door LED schermen, de middelste vier volgen binnenkort.

Ontwikkelingen in het tweede kwartaal
Eind maart waren de marktomstandigheden nog onzeker, omdat verschillende klanten hun zaken niet konden openen vanwege nationale of regionale beperkingen. Er was een tijdelijk gebrek aan luchtvrachtcapaciteit voor geïmporteerde snijbloemen, wat de beschikbare hoeveelheden beïnvloedde. De marktsituatie herstelde zich in kleine stappen vanaf kalenderweek 14, waardoor Veiling Rhein-Maas met een positieve verkoop rond Pasen in het tweede kwartaal van 2020 kon starten. Ook de verkoop rond Moederdag verliep succesvol voor alle verkoopkanalen en volgde op de goede verkoop rond Pasen. De optimale weersomstandigheden hebben zeker bijgedragen aan deze positieve ontwikkeling. Ook laat Veiling Rhein-Maas een positieve klantontwikkeling zien en won men meer nieuwe klanten dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Groei bij digitale verkoopkanalen
In het kader van de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus werd de KOA-capaciteit (Kopen-Op-Afstand) kort voor het begin van het tweede kwartaal met 25% uitgebreid om ervoor te zorgen dat er voldoende capaciteit beschikbaar was met name tijdens de week voor Pasen. Veel klanten maakten meer gebruik van deze mogelijkheid en ook van de digitale inkoopkanalen klokvoorverkoop en webshop. Als onderdeel van de veiligheidsmaatregelen waren er minder tribunezitplaatsen beschikbaar in de afmijnzaal, maar Veiling Rhein-Maas kon te allen tijde tribunezitplaatsen beschikbaar stellen voor alle klanten die hun aankopen ter plaatse in Straelen-Herongen wilden doen. Dit was mogelijk dankzij de vele klanten die in deze periode hun aankopen digitaal deden. Naast de digitale verkoopkanalen investeert Veiling Rhein-Maas ook in de afmijnzaal, het hart van de veiling. Op maandag 22 juni 2020 werd begonnen met de modernisering van het klokfront. Inmiddels zijn de eerste vier veilingklokken al omgebouwd naar LED-technologie en in gebruik genomen. De ombouw van de overige vier klokken vindt plaats vanaf maandag 3 augustus 2020, zodat de ombouw begin september 2020 kan worden voltooid. De voortgang van de modernisering van het klokfront is te zien in dit fotoalbum op de website van Veiling Rhein-Maas.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.