Warmtelevering WarmtelinQ aan Westlandse glastuinbouw ligt 'op koers'

In Zuid-Holland wordt gewerkt aan de voorbereiding van een warmtenet dat met restwarmte uit de Rotterdamse haven onder meer de glastuinbouw van warmte kan voorzien. "Dit project WarmtelinQ, en dan specifiek het traject van Vlaardingen naar Den Haag, ligt op koers,” aldus Hans Coenen van Gasunie in het Halfjaarrapport van het bedrijf. “Er wordt heel hard gewerkt aan alle technische en commerciële voorbereidingen. We verwachten met de bouw te starten in 2021 en deze in 2023 af te ronden.” 


Bron: Warmtelinq

Bi-directioneel station in Den Haag
WarmtelinQ, Eneco en Uniper willen de warmtetransportleiding van Rotterdam naar Den Haag (voorheen Leiding door het Midden) en het bestaande Haagse warmtenet van Eneco met elkaar verbinden op het terrein van de Uniper energiecentrale in Den Haag, zo werd eerder in juli al bekend. Op de locatie in Den Haag zal WarmtelinQ, een dochteronderneming van Gasunie, een nieuw warmteontvangststation (WOS) ontwikkelen, dat nodig is voor deze koppeling. 

Mogelijk zal het nieuwe warmteontvangststation bi-directioneel worden uitgevoerd, waardoor het warmtetransport niet alleen naar Den Haag kan, maar Uniper ook warmte kan leveren aan klanten in de regio. Daarmee kan ook de groeipotentie van de warmtevraag uit bijvoorbeeld Delft, Rijswijk en het Westland gestimuleerd worden. De uiteindelijke uitvoering van het project is nog wel onder voorbehoud van alle noodzakelijke vergunningen en het uiteindelijke investeringsbesluit van partijen.

Gasunie jaarverslag: 257 miljoen winst 1e helft 2020
Over de eerste helft van 2020 werd door Gasunie 257 miljoen euro winst geboekt, 3 miljoen meer dan in 2019. 

Bekijk hier het hele halfjaarbericht. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven