John Simko, directeur Sunshine Bouquet, voorziet verdere consolidatie

John Simko is de directeur van Sunshine Bouquet, de grootste bloemenkweker van Zuid Amerika. De opa van John, een Hongaar, kwam in 1914 als emigrant aan op Ellis Island. In de jaren '20 van de vorige eeuw kocht hij een stuk lang in New Brunswick en ging er groenten en bloemen telen. In 1950 opende Jack, vader van John, een bloemenwinkel, waar John als kind na school en in het weekend een handje hielp. Als geboren zakenman zag Jack er al snel brood in zijn bloemen ook bij anderen in de etalage te zetten, en tevens begon hij bloemen in te kopen om daar zelf boeketten van te maken. Dit alles op kleine, maar gestaag groeiende schaal. Totdat men direct ging kopen in Miami; totdat men direct ging kopen in Zuid Amerika; totdat men de productie, middels acquisities, steeds meer in eigen hand ging nemen.

En in die fase zit men eigenlijk nog steeds. Na (recent) de fusie met Nature's Flowers en (nog recenter) met Esmeralda Group is Sunshine Bouquet nu een van de grootste sierteeltjongens in de wereld. En voor de komende jaren voorziet John eigenlijk geen andere trend dan verdere 'consolidatie'. "When a large Supermarket customer calls and wants more product, one box to each store could mean thousands of more boxes of flowers. You say yes and figure out how to fill the order. The answer seems to be, buy more farms."

Williee Armellini, editor van Flowersandcents, sprak de man en pende een mooi stukje geschiedenis neer. Klik hier voor het artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven