Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rapport presenteert rekenregels voor berekenen milieu-footprint van tuinbouwproducten

Gisteren werd een document gepresenteerd dat stelde ‘rekenregels voor het berekenen van een milieu-footprint van tuinbouwproducten’ te formuleren. Deze opgave vat men zelf aldus samen.

Mensen willen weten hoe duurzaam een tuinbouwproduct is. Je wilt dit daarom kunnen analyseren en presenteren, maar in de praktijk doet iedereen maar wat en dus zijn de resultaten niet eenduidig. Om hier een mouw aan te passen, zetten wij een set regels op papier waaraan een dergelijke analyse moet voldoen. Als iedereen zich vanaf nu aan deze regels houdt – waarbij we uiteraard op voorhand aantekenen, dat iedereen die zich waagt aan dergelijke analyses een zekere vorm van flexibiliteit gegund is voor wat betreft het definiëren van de omvang van de analyse en de te gebruiken data – dan zal dit de eenduidigheid te goede komen.

Waarvan akte. Het rapport, dat is uitgevoerd door iedereen (van ministerie tot universiteit en van bedrijfsleven tot sectorvertegenwoordigers, ofwel alle mogelijke 'stakeholders'), vindt en leest u hier.

Publicatiedatum: