Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers delen gladiolen uit in Nijmeegse binnenstad

De Nijmeegse Vierdaagse gaat niet door als gevolg van de coronacrisis. Om toch hun gladiolen te kunnen slijten, trokken boeren en tuinders van ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen gisteren tussen 12.00 en 18.00 uur door de binnenstad van Nijmegen om bossen gladiolen te verkopen voor het goede doel: het Marikenhuis Nijmegen. Het Marikenhuis is een inloophuis voor iedereen die wordt geraakt door kanker, dat grotendeels wordt gerund door vrijwilligers.

Normaal gesproken krijgt elke loper op de laatste dag van het Gelderse wandelevenement bij binnenkomst op de 'Via Gladiola' (Sint Annastraat) gladiolen uitgereikt. Die gladiolen worden veelal speciaal voor het evenement geteeld. Met het afblazen van de Vierdaagse zitten de telers deels met een overschot. Het andere deel kunnen ze alsnog via de markt kwijt.

Gladiolen Gladiatoren
De actie kreeg de toepasselijke naam Gladiolen Gladiatoren. Voorzitter Herbert Verploegen van ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen: "Gladiatoren waren in de Romeinse tijd de helden die tegen elkaar streden op leven en dood. In ons geval redden wij de gladiolen en geven wij de opbrengst aan het goede doel."

Bron: ZLTO

Publicatiedatum: