Toch nog een datacenter op Agriport A7?

De afgelopen tijd verschenen er vanuit meerdere kanten verhalen over omwonenden en ondernemers in de Wieringermeer die de komst van nog meer datacenters, met gevoel voor understatement, niet echt meer zien zitten. Toch ligt er momenteel bij de gemeente Hollands Kroon, waaronder glastuinbouwgebied Agriport A7 valt, een ontwerp omgevingsvergunning ter inzage voor de komst van een datacenter aan de Westlanderweg in Middenmeer. 

Lees hier een van de verhalen met protestgeluiden over de komst van (nog meer) datacenters in de polder. NRC Handelsblad sprak al van een 'handig trucje' waarmee grote datajongens een voet tussen de deur kregen in de kop van Noord-Holland.

Het stuk grond wordt ook wel ‘Het Venster’ genoemd. Dit is bedrijfsgrond van gebiedsontwikkelaar Agriport A7. Het ligt aan de westzijde van de snelweg, ten zuiden van Middenmeer. Een datacenter past binnen het huidige bestemmingsplan, meldt de gemeente. De aanvraag hiervoor is namelijk op 16 januari 2019 ontvangen, en is hiermee één van de zogenaamde ‘lopende initiatieven’.

Bron: Gemeente Hollands Kroon (daar is ook het ontwerp op te vragen)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven