aan vervolg van pilot wordt gewerkt

Studenten brengen digitale veiligheidsrisico's in kaart op stagebedrijven tuinbouw

Het was medio maart het laatste live event in het World Horti Center: de bijeenkomst van de Werkgroep Digitale Veiligheid over digitale veiligheidsgevaren voor de tuinbouw. Onlangs kreeg dit onderwerp een vervolg tijdens een 'innovatieontbijt' in het kader van de Summer of Innovation. En er komt een vervolgstap: studenten gaan tijdens hun stage aan de slag met digitale veiligheid. 

Bekijk hier het evenement van 12 maart 2020 terug, waarin Colinda de Beer, Kevin Kleijwegt en Danny den Hollander hun ervaringen deelden.


V.l.n.r.: Danny den Hollander (voorheen Beekenkamp Group, inmiddels VTM), Colinda de Beer (InnovationQuarter), Kevin Kleijwegt (Hoogendoorn Growth Systems) en Roel van Heijningen (Lentiz) 

Naar aanleiding van de bijeenkomst Tech Talks: Digitale Veiligheid werd een pilot gestart tussen studenten van Lentiz|MBO Westland en MKB Cyber Advies Nederland BV. Hierbij volgden de studenten Horti Technics & Management online colleges gegeven door cybersecurity specialisten. Vervolgens voerden zij tijdens hun stage een opdracht uit om te onderzoeken wat de digitale risico’s zijn binnen hun stagebedrijf.

Onderzoekend leren in samenwerking met bedrijfsleven
De studenten inventariseerden onder begeleiding van MKB Cyber advies welke apparatuur verbonden is met internet binnen hun stagebedrijf en maakten een inschatting van het risico dat deze apparatuur gehackt zou kunnen worden. Vervolgens moesten de studenten een advies uitbrengen om deze gevaren te minimaliseren.

Er zijn plannen gemaakt om op basis van deze pilot tot een vervolgproject te komen voor de hele tuinbouwsector. Dit project wordt naast projectpartijen InnovationQuarter, Lentiz|MBO Westland, Beekenkamp Group, Hoogendoorn Growth Management, LetsGrow.com en VTM mede ondersteund door de provincie Zuid-Holland en Greenport West-Holland.

Geïnteresseerden in de pilot kunnen mailen naar: colinda.debeer@innovationquarter.nl    

Bron: World Horti Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven