GP Groot neemt deel in Circular Plastics Alliance

Circular Plastics Alliance en GP Groot inzameling en recycling gaan een samenwerking aan. Het doel is het inbrengen van kennis en expertise op het gebied van secundaire grondstoffen voor de ontwikkeling en productie van duurzame logistieke ladingdragers voor o.a. de bloemen- en plantenbranche.


foto: Erik Boschman

Circular Plastics ontwikkelt duurzame verzend- en verpakkingsoplossingen voor o.a. de tuinbouw, sierteelt, groenten en fruit. Hiermee wordt het gebruik van eenmalige verpakkingen en schaarse grondstoffen verminderd.

Circular Plastics Alliance werkt volgens een consortium-model waarbinnen de deelnemende organisaties samenwerken aan en markt creëren voor oplossingen omtrent duurzaam verpakken met gerecyclede kunststoffen. Naast GP Groot inzameling en recycling zijn Van Vliet Containers, Koninklijke Paardekooper Group, Kras Recycling Group, Fresco Flowers, Crea Green, Con Pearl en Rabobank als Alliance partner aangesloten.

De partijen bundelen de krachten en ontwikkelen innovatieve duurzame oplossingen in verpakkingen en in de logistiek die de omslag naar een circulaire economie faciliteren en versnellen. De inbreng van GP Groot in deze ketensamenwerking heeft met name betrekking op de inzameling en recycling van afvalstromen die als secundaire grondstof ingezet worden bij de productie van de innovatieve logistieke producten.

GP Groot inzameling en recycling zijn onderdeel van GP Groot, een groep van gespecialiseerde bedrijven die samen onder andere zorgen voor het inzamelen, sorteren én recyclen van afval. Het bedrijf met de wortels in de regio Alkmaar is na uitbreiding in Friesland en Groningen inmiddels volop actief met het uitbreiden en intensiveren van haar activiteiten in de Randstad. 

Voor meer informatie:
Circular Plastics
https://circular-plastics.com/en/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.