Boskoop geplaagd door seriematige inbraken bij bedrijven en kwekerijen

Kwekerijen in Greenport Boskoop hebben last van inbraak en diefstal. Naast kabeldiefstal is af en toe ’s nachts sprake van een serie inbraken. Meld daarom verdachte personen of auto’s altijd direct bij de politie via 0900-8844. Vaak is er sprake van voorverkenning en kan de politie meteen ingrijpen.

Afgelopen maanden is in de regio sprake van seriematige inbraken bij bedrijven en op kwekerijen, zo meldt Greenport Regio Boskoop.
Waar het tot daar toe veilig en rustig was, worden plotseling op 1 nacht diverse inbraken en diefstallen gepleegd. Vaak in afgelegen kwekerijgebied. Panden zijn eenvoudig te bereiken, niet beveiligd en daders kunnen ongestoord hun gang gaan.

Een enkele keer is sprake van diefstal van waardevolle leidingen, maar soms gaat het om ‘kleine’ diefstal van een fooienpot of gereedschap. Dat belemmert, nog los van de fysieke schade, de bedrijfsvoering en kost gewoon geld.

Naast preventieve maatregelen die u zelf kunt treffen, zoals verlichting op bewegingsdetectie en inbraakalarm, wil de politie graag met u samenwerken om inbraken te voorkomen en te stoppen.

Bij onderzoek naar aanleiding van voorgaande inbraken bleek dat medewerkers in het gebied de dag/week vóór de inbraak verdachte personen of auto’s hebben gezien. Als dagelijkse gebruiker van het gebied mag je vertrouwen op je onderbuikgevoel. Doe in die gevallen altijd direct melding bij de politie via 0900-8844, of bij spoed via 112 .

Heeft u hierover vragen of wilt u contact?
Neem dan contact op met Frank Heijmink, Politie Alphen a/d Rijn via 06-82071017 of Frank.Heijmink@politie.nl

bron & beeld: Greenport Regio Boskoop


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven