Grondwatermonitoring en testwater in webinar Kennisagenda Aardwarmte

Het webinar van de Kennisagenda Aardwarmte op dinsdag 30 juni 2020 behandelde de afgeronde onderzoeken Grondwatermonitoring bij geothermiesystemen en verwerking van testwater bij geothermieprojecten. KWR en Witteveen & Bos presenteerde de eerste webinar. 

Beide bedrijven hebben een praktijkverkenning gedaan naar de impact van geothermie op grondwater en de bijbehorende monitoring. Dit project moet de kosten voor grondwatermonitoring die zich verhouden tot lekkage preventie kosten inzichtelijk maken. De presentatie en meer informatie over dit onderzoek is hier te vinden op de site van Kas als Energiebron.

Verwerking testwater bij geothermieprojecten
Wanneer een geothermieproject wordt gerealiseerd, komt er eenmalig een hoeveelheid reservoir water vrij bij het schoonspoelen en testen van de putten. Dit water wordt testwater genoemd. Het onderzoek van RHDHV analyseert verschillende verwerkingsopties van testwater en biedt een beslisboom om tot keuzes te komen. Klik hier voor de presentatie en meer informatie over dit onderzoek op de website van Kas als Energiebron.

Kennis en Innovatie Roadmap Aardwarmte
Het doel van het programma Kennis en Innovatie Roadmap Aardwarmte (KIRA) is het coördineren van vraaggestuurd onderzoek voor aardwarmte en het creëren van meer overzicht en meer balans tussen aanbod en vraag van innovatie voor aardwarmte. 

Het webinar kun je tot 30 juli terug kijken via deze link

Bron: Kas als Energiebron


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven