Startup gesteund door Startlife Wageningen

Eerste opkweekbedrijven en veredelaars aan de slag met drone Corvus

Corvus Drones ontwikkelt een autonoom vliegende drone in kassen voor gewasmonitoring. Als startup maakt Corvus onderdeel uit van het Wageningse accelerator programma Startlife. De ondernemers krijgen ondersteuning van Startlife op het gebied van technologie, strategie en bijvoorbeeld financiën. Diverse startups nemen deel aan het programma van anderhalf jaar.

De Startlife review board ziet de technologie en het businessmodel van Corvus als solide en haalbaar. Daarnaast maakt de ontwikkeling van het bedrijf en het team een mooie groei door. Belangrijk is ook de goede validatie van het product door klanten in de tuinbouw.

Kiemplanttellingapplicatie
De eerste opkweekbedrijven en veredelaars maken inmiddels gebruik van de kiemplanttellingapplicatie van Corvus. De drone vliegt volledig zelfstandig door de kas en maakt met een speciale camera opnames van de kiem- of jonge planten. In minder dan een half uur kan de drone 5000 m2 kas met planten monitoren.

De beelden worden geanalyseerd door artificial intelligence software en het resultaat is een overzicht van het percentage kiemplanten per tray. De drone maakt met de camera zeer nauwkeurigere metingen in kort tijdsbestek. Het voordeel is meer informatie over de (kiem)planten, waardoor een efficiënter (groei)proces tegen lagere kosten.

Functies toevoegen
De ambitie van Corvus is om applicaties te ontwikkelen op het gebied van kiemplanttelling, gewasmonitoring, stressmeting en ziektedetectie in de (glas)tuinbouw. De drone van Corvus is een platform waaraan verschillende type camera’s gekoppeld kunnen worden. Zo zijn ook de eerste stappen gezet om bijvoorbeeld plantgrootte van (pot)planten te beoordelen, zodat sorteermachines efficiënter afgesteld kunnen worden.

Loet Rammelsberg Program Director Startlife: “De ondernemers achter Corvus Drones laten zien op welke manier de Nederlandse tuinbouwsector kan blijven innoveren en nog efficiënter met de bestaande uitgangsmaterialen kan werken. Dit helpt niet alleen de wereld om beter te anticiperen op de bekende globale vraagstukken, maar ook telers om minder afhankelijk te zijn van de schaarse gemotiveerde arbeidskrachten.”

Gerhold ten Voorde (founder Corvus): “De Startlife business coaches hebben Corvus in de afgelopen anderhalf jaar ‘scherp’ gehouden om de ontwikkeling constant af te stemmen samen met klanten. Startlife is voor ons een stimulerend ecosysteem van startende ondernemers, innovatie specialisten, juristen en financiers. De positieve beoordeling door de Review Board geeft ons extra vertrouwen dat we op de goede weg zijn. Ook maakt de Startlife ‘Stage 3’ financiering het mede mogelijk de ontwikkeling van de drone en de toepassingen af te ronden.”

Beeld: Kiemplantentelling opkweekbedrijf

Voor meer informatie:

Frans-Peter Dechering (Corvus Drones): 0624-431639 / frans-peter@corvusdrones.com

Loet Rammelsberg (Startlife): 0638-298801 / loet.rammelsberg@start-life.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.