Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Financiële bijdrage beschikbaar voor emissiebeperking glastuinbouw

Het lozen van water vanuit glastuinbouwbedrijven moet verminderd worden. Om de sector daarbij te helpen bieden de waterschappen een financiële bijdrage aan voor projecten. Glastuinbouwondernemers die een projectidee hebben, kunnen deze voor 1 september indienen om zo in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning vanuit het fonds ‘Stimuleringsbudget Emissiebeperking Glastuinbouw’.

Doel emissiebeperking naar water
De projecten moeten bijdragen aan het verminderen van de emissies van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen vanuit glastuinbouwbedrijven. Nadrukkelijk worden ook groepen telers, die concreet met dit onderwerp aan de slag willen gaan, gevraagd te reageren. Daarbij gaat het om het implementeren van nieuwe maatregelen in de praktijk en de verdere verspreiding van de opgedane kennis.

Uiteraard is er ook ruimte voor andere projecten die kennis opleveren over emissiebeperking vanuit de glastuinbouw.
Tot nu toe zijn vanuit het fonds ‘Stimuleringsbudget emissiebeperking Glastuinbouw’ al diverse projecten financieel ondersteund. Hiermee is veel kennis ontstaan over manieren om de emissies vanuit de glastuinbouw terug te dringen.

Het fonds
Projecten kunnen binnen het stimuleringsbudget in ieder geval worden uitgevoerd tot en met 2022. De individuele waterschappen dragen bij aan dit fonds. De Stichting toegepast onderzoek waterbeheer (STOWA) beheert het fonds namens de waterschappen. De beoordelingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de waterschappen die beoordelen of projecten in aanmerking komen voor een financiële bijdrage en hoe hoog die is.

Projecten die in aanmerking komen voor een financiële bijdrage vanuit het stimuleringsbudget, ontvangen maximaal 40.000 euro. Bij financiering over meerdere jaren geldt een maximum van 60.000 euro. Drie maal per jaar worden ingediende voorstellen beoordeeld. Om met een project in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning vanuit het fonds, moet  nu een aanvraag worden ingediend.

Meedoen?
Voor de komende ronde moet een projectidee voor 1 september zijn ontvangen door de beoordelingscommissie. Dit kan door een (summier) idee in te dienen. De ondernemer krijgt dan feedback, waarna hij of zij kan beslissen om het complete projectidee inclusief begroting in de volgende ronde in te dienen.

Het is ook mogelijk om direct het complete projectidee inclusief begroting in te dienen. Dit laatste is met name handig wanneer de intentie is nog dit jaar te starten met het project of als sneller duidelijkheid gewenst is omtrent een eventuele bijdrage vanuit het fonds.

Kijk bij Glastuinbouw Waterproof voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven