Biologische bestrijding bij skimmiakweker David Moerings

Skimmiakweker David Moerings uit Boskoop voert dit jaar met Delphy een demoproef uit met plantversterkers van Koppert Biological Systems. Daarnaast start een demoproef met biologische bestrijders in de teelt van magnoliaplantgoed bij boomkwekerij Jacobshoek. Het doel is om nieuwe vormen van biologische bestrijding breder te testen in de boomkwekerij met financiering door Tuinbranche Nederland, Koppert Biological Systems en gemeente Alphen a/d Rijn in het kader van project de Bee Deals van CLM Onderzoek en Advies.

Biologische bestrijding in de boomkwekerij
Boomkwekers in Greenport Boskoop dragen al jaren actief bij aan betere leefomstandigheden voor bijen en andere bestuivers, bijvoorbeeld door het inzaaien van bijvriendelijke bloemenmengsels en groenbemesters. Ook wordt steeds meer biologische bestrijding toegepast om het gebruik van chemische middelen terug te dringen. Dit jaar zijn - samen met Koppert en Delphy - twee demoproeven opgezet binnen het CLM-project de Bee Deals om de biologische bestrijding verder te optimaliseren.

Biologische bestrijding door skimmiakweker 
David Moerings gebruikt al jaren roofmijten in zijn teelt om mooie spintvrije skimmia te kweken. Skimmia is ook gevoelig voor wortelproblemen. Vooral bij erg nat weer of extreem warm weer kunnen problemen ontstaan. Om dit te voorkomen, is dit jaar een demoproef aangelegd met de NatuGro-producten van Koppert met het idee dat dit sterkere wortels en weerbaardere planten oplevert. Zowel de behandelde als onbehandelde planten hadden in juni 2020 nog mooie witte wortels, zoals te zien is op de foto. In september zijn de resultaten duidelijk en worden deze gedeeld met collega’s in de regio.

Biologische bestrijding in magnoliaplantgoed
Kwekerij Jacobshoek is gespecialiseerd in plantgoed van heesters. Ook dit bedrijf past al jaren biologische bestrijding toe. Spint is goed biologisch te bestrijden, maar trips en begoniamijt zijn lastiger. Vanuit het Bee Deals-project wordt dit jaar - samen met Koppert en Delphy - gekeken of de biologische bestrijding kan worden geoptimaliseerd. Gekozen is voor het bijvoeren van roofmijten met voedermijten om de roofmijten in het gewas te houden. Ook van deze demoproef volgen later dit jaar de resultaten.

bron: Beedeals.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.