Toeleveranciers krijgen podium in WHC deze zomer

Bezoekers aan het Naaldwijkse World Horti Center kunnen deze zomer innovaties kijken. Diverse standhouders laten van 20 juli t/m 4 september zien wat ze in huis hebben. 

De Nederlandse tuinbouw is een belangrijke sector geworden door samenwerking en innovaties, aldus het WHC en dus zet men deze innovaties en bedrijven in de schijnwerpers tijdens de tweede Summer of Innovation. Net als vorig jaar zullen er diverse innovaties te zien zijn in het ‘clubhuis van de tuinbouw’.

Bovendien vinden er ook diverse sessies plaats met innovatieve bedrijven en innovators. Dit jaar is er veel aandacht voor online content, waardoor er een hybride dynamiek ontstaat van expositie, events en kennissessies.

Expositie
Bezoekers kunnen een zomer lang de nieuwste innovaties en technieken bezoeken op de Summer of Innovation Expo. Gavita demonstreert de Wega LED, Van der Valk Horti Systems laat de ValkPoly+ zien. Ook is er aandacht voor indoor farming met Hortilux en GreenSimplicity, een geheel nieuw systeem voor nutriëntenmanagement met CELINE uit Frankrijk en kunnen bezoekers de Nanobubble Aeration van Royal Brinkman zien.

De Gier Drive Systems heeft de THG76R/RK Rackdrive unit op de tentoonstelling, Berg Hortimotive toont de spuitrobot MetoSWT en WPT Biobased laat zien dat er op verpakkingsgebied veel mogelijk is met de Bolayo, een volledig composteerbare pot. Van Iperen presenteert hun meststoffen-rekenprogramma, Van der Ende Groep laat bezoekers de Airmix van dichtbij bekijken en Pellikaan toont de QuteFruit, een mal waarmee telers groente en fruit in diverse vormen kunt laten groeien. 

Ook de biobased pop-up expo van Greenport West-Holland, die maandag 13 juli al geopend is, is een onderdeel van de Summer of Innovation Expo. De expositie is op werkdagen gratis te bezoeken. Een ronde door World Horti Center met een Horti Xpert is ook mogelijk, deze vertelt u alle details van de innovaties. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website: www.worldhorticenter.nl/nl/event/summer-of-innovation 

Online programma
Ook online is er veel aandacht voor innovaties en trends in de glastuinbouw. De webinarserie EAT THIS loopt door in de Summer of Innovation; de verschillende sessies zijn terug te kijken op de website van World Horti Center. In deze serie geven diverse leiders van buiten de tuinbouw hun toekomstvisie op de tuinbouw. Daarnaast vindt er drie keer een Studio RoboCrops plaats. RoboCrops is het event waarmee ontwikkelingen in robots in de kas in stroomversnelling gebracht worden. Alle online en offline events over innovaties in de sector zullen gedurende de zomerperiode worden aangekondigd via de social media en website van World Horti Center.

Voor meer informatie: 
World Horti Center
www.worldhorticenter.nl  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven