René Baan, APC Handling

“Over de hele linie stijgt de luchtvracht weer in Europa”

Tholen – Het is op dit moment weer drukker in de luchtvracht dan in de maanden ervoor. René Baan, commercieel manager bij APC Handling, geeft aan dat ze het weer druk hebben bij het op- en overslagbedrijf gespecialiseerd in de behandeling van luchtvracht voor groenten, fruit, bloemen en vis. “Over de hele linie is de markt weer aan het aantrekken, al blijven er grote verschillen zitten tussen de continenten.”

“Er wordt weer wat meer gevlogen in Europa,” vertelt René. “Tijdens de lockdown waren vrachtvluchten gelukkig wel mogelijk en nu zien we het aantal vakantievluchten ook weer toenemen en dat betekent automatisch meer ruimte voor perishables. De vrachtprijzen zijn de afgelopen maanden wat gezakt maar nog niet erg hard. Dat gaat ook niet snel gebeuren, verwacht ik, want hoe je het ook draait of keert, de luchtvaartmaatschappijen hebben de afgelopen tijden flink wat omzet misgelopen.”

Nog veel verschil per continent
Toch heeft René niet te klagen over hoe het nu loopt. “Er komen meer en meer bloemen en plantenstekken op het vliegtuig en er komen veel kruiden en exoten voorbij. Het import-aspergeseizoen begint weer en zal de komende weken toenemen. De zomer is overigens een rustigere periode voor de luchtvracht want dan zitten we met veel producten in het Europese seizoen. Toch zien we per continent nog grote verschillen. Zo loopt Europa, Afrika en Israël goed door maar hebben we nog veel restricties in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Zo komen er weer asperges uit Peru maar nog niet zoveel als in de vorige jaren.”

De loods van APC is sinds kort BRC gekeurd

BRC
Ondertussen heeft IPHandlers verder haar positie verstevigd met het behalen van het BRC storage and distribution certificaat deze week voor de loods van APC Handling. De BRC-norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen binnen de voedselketen. “APC Handling toont daarmee aan dat het de behandelde luchtvracht met oog voor voedselveiligheid en met grote nauwkeurigheid behandelt.” Eerder beschikte het al over een AEO- en SKAL-certificaat en was het een erkende keuringslocatie voor KCB en NVWA. 

Voor meer informatie:
APC Handling
René Baan
Noordpolderweg 13 en 20
1432 JH  Aalsmeer
|Tel: +31 (0)297 747 222
Mob: +31 (0)6 41552045
rbaan@iphandlers.nl
www.iphandlers.nl
www.apchandling.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.