Onderzoek Colviveros:

Verkoop sierplanten trekt weer aan in Colombia

Beetje bij beetje, als gevolg van het opnieuw op gang komen van sectoren als de bouw en de heropening van grote winkels, en dankzij trends als thuiswerken en meer online handel, beginnen kwekerijen in Colombia weer op gang te komen.

Uit een onderzoek van de vereniging van Colombiaanse kwekerijen en sierteeltbedrijven, Colviveros, is gebleken dat in de maand juni de commerciële ontwikkelingen aanzienlijk verbeterd zijn. "Uit een steekproef blijkt dat 55% van de ondervraagden een verbetering van de verkoop in de voorgaande maand registreerde, terwijl 91% de overtuiging heeft dat de situatie in de tweede helft van 2020 verder zal verbeteren," zei Jairo Cadavid, voorzitter van Colviveros.

Voor 27% van de bedrijven die een toename van hun commerciële activiteit rapporteerden, steeg hun omzet in juni tussen 1 en 5%, terwijl de omzet van 5% van de deelnemers 6 tot 10% steeg. Voor 14% van de ondervraagden lag de stijging van hun omzet tussen 21 en 30% en voor 9% bedroeg de stijging meer dan 50%.

Het nieuws is positief voor de meer dan 35.000 gezinnen die afhankelijk zijn van de teelt van sierplanten, weet Jairo, die opmerkte dat de handelsvereniging momenteel werkt aan een project met het ministerie van Landbouw om de voordelen van sierplanten te promoten en de verkoop ervan in de tweede helft van het jaar te stimuleren.

Klik hier voor de catalogus van sierplanten.

Voor meer informatie:
Jairo Cadavid
Colviveros
presidencia@colviveros.org
www.colviveros.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven