Uitbreiding van kassen is mogelijk

Chrysantenkwekerij te koop in Nieuw-Zeeland

GAIT Flowers Nursery in de Hauraki Plains township Kerepehi, Nieuw Zeeland, staat de koop. Op de kwekerij produceert men 15 verschillende soorten chrysanten. Terwijl de activiteiten van de kwekerij tijdens de lockdown eind maart en begin april werden belemmerd, werd de teelt snel hervat na de versoepelingen. De kwekerij stuurt drie keer per week product naar Auckland-groothandel Fresh Direct.

Toen gedurende de lockdown de vraag naar duurdere stelen afviel, ruimden naar verluid verschillende rozen-, lelie- en tulpenkwekers hun bloembedden en herplantten in plaats daarvan groenten- en fruitgewassen. De daaruit voortvloeiende daling van het aanbod betekende dat de vraag naar chrysanten juist weer toenam; een vraag die GAIT Flowers Nursery heeft geholpen om de productiviteit snel op te voeren.

In de wetenschap dat de kwekerij zich goed heeft gepositioneerd voor de toekomst, durven de huidige eigenaren het nu aan de kwekerij in de verkoop te zetten. Deze beslaat 4.214 vierkante meter overdekte teeltruimte op twee hectare vlak terrein dat aan drie zijden wordt omringd door melkveehouderijen. Twee tot koelcellen omgebouwde scheepscontainers zijn ingericht voor de tijdelijke opslag van het product. De koop omvat ook een woning (161m2) met aangrenzende personeelsbureaus en kantine.

Bij GAIT Flowers Nursery werken, naast de eigenaren, momenteel vier medewerkers. De kassen nemen slechts zo'n 50 procent van het terrein in beslag; uitbreiden is dan ook mogelijk.

In productiejaar 2018/2019 oogstte de GAIT-bloemenkwekerij 464.251 stelen.

Voor meer informatie:
Josh Smith
Bayleys
www.bayleys.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.