Plantenkwekerij maakt stevige groei door

Roobeek pakt ze in

Plantenkwekerij Roobeek in Arcen gaat inpakken en niet zo’n klein beetje. Op 1 november moet de hal van bijna 3.000 vierkante meter klaar zijn en kan het bedrijf met haar nieuwe tak ‘Fulfilment Centre Arcen’ per 1 januari van start gaan. Het concept hierbij is dat via diverse webshops bestelde planten ingepakt worden voor verzending en verstuurd worden naar klanten in Zweden, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, België en natuurlijk ook in Nederland.

Mede-eigenaar Frank Deriet verwacht dat het aantal medewerkers zal groeien van 80 naar 120 werknemers. “Het is hoofdzakelijk eigen kweek maar we werken ook nauw samen met regionale telers”, aldus Deriet. “Je moet vooral denken aan tuinplanten, heesters, boomkwekerij-planten maar vooral de grotere maat haagplanten die wij dan door bijna heel Europa aan particulieren zullen gaan leveren. Het ‘Fulfilment Center’ wordt de vierde poot in ons bedrijf. Naast de kwekerij hebben we Dutch Garden Plants, een groothandel die levert aan fysieke plantenwinkels."


Guus Verhaegh

Volgens Frank is voor kwekers nu het moment om in te stappen in deze nieuwe afzetmarkt. "Vanaf 1 juni is ons team uitgebreid met inkoper Ed Kamps en planner Guus Verhaegh. Ed heeft als tuinplantenspecialist jarenlange ervaring en is verantwoordelijk voor de inkoop van het volledige tuinplanten en bomen assortiment van onze klanten (online winkels). Guus komt uit de transportwereld en de ervaring als planner in deze sector komt dus uitermate goed van pas."


Ed Kamps

Kwekers kunnen bij Ed informeren of hun assortiment geschikt is voor de online verzending en toegevoegd aan het aanbod naar de Europese online winkels toe. 

Ed is te bereiken per e-mail op ed@roobeekverpakt.nl of telefonisch op 0640060078.   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven