Greenport West-Holland organiseert webinar-reeks ‘World of Horticulture’ tijdens IFAMA 2020

Greenport West-Holland organiseert komend jaar een groot aantal online bijeenkomsten over het thema ‘World of Horticulture’. De webinars zijn onderdeel van het internationale event IFAMA 2020. Sprekers tijdens de eerste online bijeenkomst van Greenport West-Holland zijn Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde provincie Zuid-Holland, voorzitter Greenport West-Holland), David Hughes (voormalig Sainsbury's professor) en Ernst van den Ende (Managing Director Plant Sciences Group WUR).

(IFAMA) werd opgericht in 1990 door professor Ray Goldberg van de Harvard Business School. Zijn doel: strategisch denken over het volledige spectrum van de voedselketen voor de agribusiness stimuleren. Inmiddels is IFAMA een vereniging met leden uit meer dan 50 landen. In 2020 zou de 30e jaarconferentie van IFAMA plaatsvinden in Rotterdam. Wegens het coronavirus wordt deze conferentie online georganiseerd, en verspreid over een langere periode.

​Aandacht voor triple helix
Greenport West-Holland verzorgt tot eind 2020 een groot aantal van de programma-onderdelen binnen het thema ‘World of horticulture’. Op 25 juni starten de eerste online bijeenkomsten. Gedeputeerde land- en tuinbouw Zuid-Holland Adri Bom-Lemstra (tevens voorzitter Greenport West-Holland en Greenports Nederland) zal dan ingaan op de triple helix-organisatie Greenport West-Holland. Tijdens IFAMA 2020 krijgt de samenwerking tussen overheden, ondernemers en kennisinstellingen namelijk extra aandacht.

Emeritus professor David Hughes is wereldwijd actief langs heel de keten, teler en werkte onder meer als Sainsbury's-professor. Hij gaat in op de robuustheid van de glastuinbouwketen, en de internationalisering van het ecosysteem. Hughes gaat in op de vraag welke bijdrage de glastuinbouw kan leveren aan de toekomstige voeding. Ernst van den Ende, Managing Director Plant Sciences Group WUR, gaat in op hoe de glastuinbouw zich verder kan ontwikkelen, de uitdagingen en kansen en hoe de sector kan samenwerken met andere sectoren.

​Organisatie
IFAMA 2020 wordt georganiseerd door IFAMA, gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland, Greenport West-Holland, Leiden Delft Erasmus Alliance of Universities (LDE), Inholland University of Applied Sciences, Wageningen University & Research en Foodlog. Voor meer informatie over het algemene programma klikt u hier. Via die pagina kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om mee te discussiëren over de toekomst van voeding. Meer informatie over het programma van Greenport West-Holland vindt u hier.

bron: Greenport West-Holland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.